Recept Horský kohát

skalis Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z jednotlivých druhů masa nakrájíme stejnoměrné plátky, opepříme, potřeme worčestrovou omáčkou a olejem a necháme alespoň 2 hodiny v chladničce odležet. Takto připravené maso posolíme a prudce opečeme na oleji. Před dokončením přidáme na pánvičku celé malé žampiony a současně s masem dopečeme. Takto připravenou směs střídavě napichujema na dřevěnou jehlu (kohát-z kořene stromů). Povrch ozdobíme žampionem nabodnutým na párátko. Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové nočky. Oloupané syrové brambory umeleme na masovém strojku, necháme ustát a zbavíme přebytečného škrobu. Pak přidáme mléko, žloutky, sůl, koření a vymícháme těstíčko, které zlehčíme ušlehanými bílky. Vykrajujeme lžící nočky a smažíme je v rozpáleném oleji. Recept ze seriálu ČST z let 1963-1969.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 11.05.02 vloženo
  • 8229x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • maso hovězí: 200 g svíčková
  • maso telecí: 200 g z kýty
  • vepřová kýta: 200 g
  • slanina: 40 g
  • žampiony: 100 g
  • olej: 80 g
  • sůl a pepř
  • worcester omáčka
  • bramborové nočky
  • brambory: 200 g
  • mouka hladká: 80 g
  • mléko: 0,5 dcl
  • vejce: 2 ks
  • česnek
  • sůl a pepř
  • majoránka
  • olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Horský kohát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Cibulačka Cibulačka
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Cuketové placky Cuketové placky
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz