Recept Horňácké uzené maso

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uzené maso částečně uvaříme a pokrájíme. Očištěné brambory pokrájíme na větší kostky, osolíme a na polovině tuku opečeme s drobně usekanou cibulkou a kmínem. Na vymaštěný pekáč dáme polovinu zelí, polovinu brambor, pak uzené maso, potom opět brambory a navrch zbylé zelí. Podlijeme vývarem z uzeného masa a v troubě upečeme. Nakonec zalijeme kyselou smetanou a dopečeme. Podáváme s chlebem. Než se do toho pustíme, dáme si štamprli borovičky a nedostanou nás od toho ani detvanští žandáři.

Recept je z kategorií: Uzené maso

Nahlásit recept

  • 25.02.04 vloženo
  • 11008x zobrazeno

Ingredience

  • 600 g uzené krkovičky
  • 50 g kysaného zelí
  • 500 g brambor
  • cibule
  • 40 g tuku
  • sůl, kmín
  • 1,5 dl kyselé smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Horňácké uzené maso

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
ewa
600 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Horňácké uzené maso

Pampeliško, není toho zelí nějak málo?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz