Recept Horňácké uzené maso

Pampeliska191 Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Uzené maso částečně uvaříme a pokrájíme. Očištěné brambory pokrájíme na větší kostky, osolíme a na polovině tuku opečeme s drobně usekanou cibulkou a kmínem. Na vymaštěný pekáč dáme polovinu zelí, polovinu brambor, pak uzené maso, potom opět brambory a navrch zbylé zelí. Podlijeme vývarem z uzeného masa a v troubě upečeme. Nakonec zalijeme kyselou smetanou a dopečeme. Podáváme s chlebem. Než se do toho pustíme, dáme si štamprli borovičky a nedostanou nás od toho ani detvanští žandáři.

Recept je z kategorií: Uzené maso

Nahlásit recept

  • 25.02.04 vloženo
  • 11472x zobrazeno

Ingredience

  • 600 g uzené krkovičky
  • 50 g kysaného zelí
  • 500 g brambor
  • cibule
  • 40 g tuku
  • sůl, kmín
  • 1,5 dl kyselé smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Horňácké uzené maso

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Horňácké uzené maso

ewa
600 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Horňácké uzené maso

Pampeliško, není toho zelí nějak málo?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Mrkvový salát Mrkvový salát
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz