Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jsem si vědom, že mě pravověrní pivaři zatratí do 777. kolena, ale když jsem jezdil ze „šichty“ promrzlý z MHD, tak nic tak nerozehřálo jako horké pivo. Navíc! Člověk nemá problém s usínáním. Funguje to okamžitě. V polských restauracích je horké pivo standardně na „čepu“. Jen záleží na restauraci, zda si s tím pohrají, nebo vrazí do mikrovlnky a nesou na stůl.
Koření vložíme do hrnka a jemně orestujeme, aby se rozvonělo. Přidáme pivo. Velice pomalu zahříváme k bodu varu. Osladíme medem. Komu pochybí uniklý alkohol, přidá panáčka rumu. Pivo na vaření nemusí patřit mezi ty nejkvalitnější, desítka je dostačující. Variantou horkého piva je také: „pivo s koglem – moglem“. Utři 1 žloutek s jednou KL cukru (na porci), přilij horké pivo a míchej do zhoustnutí.
Recept je z kategorií: Nápoje
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Horké pivo - Grzane piwo
Jedno zbylé pivo se nám tu nudilo už dlouho, skončilo na plotně. Po zimním špacírku hezky zahřálo, chuť velmi zajímavá…
Až zbyde další, vyzkouším druhou možnost.
Variantou koglem-moglem vylepšovala babička moji rachitickou sestřenici, já jsem to, bohužel, nepotřebovala. Velice jsem jí to záviděla, dík za připomenutí, už si to můžu udělat sama
Proč to ještě není ve Zlomaxově rubrice o chlastu ? Já věřím, že je to výborné, sám už nějaký čas jsem na Polském pivu, které se strašně vylepšilo, a krom toho ho tady snadno koupím