Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ajta Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
S touto pochutinou jste se asi setkali v řadě lepších gastronomických zařízení. Bohužel však řada kuchařů skončí u toho, že maliny ohřeje v mikrovlnné troubě, posype cukrem a expeduje na zmrzlinu. Dnes si můžete vyzkoušet recept poněkud složitější, o to však chuťově lepší a zajímavější. *Tip pro gurmety:* toto jídlo můžeme i flambovat - v džezvě nebo malém kovovém rendlíčku si přihřejeme tvrdší alkohol - vinaři samozřejmě použijí 60% vínovici - a přímo v džezvě zapálíme. Opatrně přeléváme přes zmrzlinu a ještě hořící podáváme. Vzpomeňte na Pelíšky a použijte raději nerezové lžičky.
Na pánvi nechte rozpustit kousek másla a na něj dejte dvě polévkové lžíce cukru. Cukr začne zvolna karamelizovat. Pomalu, ale pečlivě mícháme, aby se nám nepřichytil. Pozor nenechte jej dojít do tmavého tvrdého karamelu!
Na rozpuštěný cukr nasypeme maliny a opatrně mícháme. Pro větší pikantnost zastříkneme čerstvou citronovou šťávou. Ve chvíli, kdy budou maliny horké, nalijeme připravenou griotku. Necháme přihřát a sejmeme z ohně. V těchto fázích již mícháme velmi, velmi opatrně.
Maliny jsou po rozehřátí měkké a mohlo by se stát, že vyrobíte místo horkých malin malinovou marmeládu.
Na porce zmrzliny nalijeme horké maliny a ihned podáváme.
Velmi dobrý, ale na přípravu jednoduchý moučník z kuchyně Branka Černého.
Recept je z kategorií: Moučníky Poháry Zmrzlina
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Horké maliny se zmrzlinou
60% vínovice


No, technicky to možné je,,, patrně z domácí pálenice
nebo z tržnice, říznuté špiritusem
Ajti, nejenom ze to je krasny recept, ale mam na nej take prekrasne vzpominky, kdy v restauraci na Krizovem vrchu v Jeseniku, ac horke maliny nebyly na jidelnicku, na pozadani nam je s ochotou vzdycky pripravili… jo, jo, bejvavalo!

A teď právě dozrávají ty největší a nejsladší a nejčervenější maliny, tak si děláme ob večer Hot Love, je to perfektní s citronovou zmrzlinou
841 příspěvků 25.1.09 03:43
jen se připomínám - fotka bude???? prosííííííííííímmmmmmmmmmmm
841 příspěvků 25.1.09 03:43
mňam, děkuji, už se těším
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Horké maliny si sem tam dám v jedné restauraci … umí je tam skvěle … úžasný dezert … doma jsem je ještě nezkoušela, ale už jen při čtení receptu na ně dostávám chuť
213 příspěvků 25.1.09 03:43
Neeeeee, fotku neeeeeeeee… nechci mit poslintanyho notebooka
PS: muj neeeeeeejoblibenejsi dezert na svet, mnam.
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Fotka bude !!!
Ajta
841 příspěvků 25.1.09 03:43
a fotečka by nebyla, prosím?!
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji za tip na desertík, vypadá velmi lákavě!!!
)
Přeji hezký den a o vínech můžem dát řeč někdy na chatu…
Toast
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Apropos Horké maliny se znamenitě hodí jako teplý přeliv na jeden velmi rafinovaný desert.
Do tvarohového těsta na knedlíky se zabalí rumové (nebo jiné, to podle chuti) pralinky. Nechá se to uvařit, nejlépe v páře a ještě teplé knedlíčky se obalí v rozdrcených cornflakes. Kdo nemá tyhle kukuřičné lupínky rád, může použít i strouhanku ze starého bíleho pečiva. Podáváme s horkými malinami jako přeliv.
Zkuste to a nebudete litovat…
41 příspěvků 25.1.09 03:43
O horkych malinach toho moc nevim, ale vase , sakra vsuvky me rozesmaly.
Jemne a fakt dobre. Zdena
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky za tip, v Portugalsku jsem už delší dobu nebyl, myslím že by to nebylo špatný ani s portským vínem. Chytlo by to krásný šmrnc.
A díky za tip na terrinu, už jsem zavolal do prodejny kde jí mají od E. Henryho…
hezký zbytek dne přejí Ajta a Toast
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Sak… višně to mělo být!
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Jo horké maliny s vanilkovou zmrzlinou jsou super. Mám pocit, že se to často nazývá „Hot Love“.
Pokud budete mít to štěstí a pojedete skrz Portugalsko, doporučiji zakoupit místní verzi „Griotky“ zvanou „Ginja“. Je to velice oblíbený nápoj a ve srovnání s naší klasickou griotkou je jemnější. K dostání je nejen klasická verze s vyšněmi v lahvi, ale i bez nich. No a pokud budete používat zmrazené maliny moc bych to s citronovou šťávou nepřeháněl, neb jsou samotné dost nakyslé.