Recept Horké anglické mazance (Hot Cross Buns)

penda Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Odměřené množství teplé vody smícháme se lžící cukru a přisypeme droždí. Necháme stát 10 minut nebo do té doby, než droždí zpění. Mezitím ve velké míse smícháme zbývající cukr, mouku, skořici, muškátový oříšek, sůl a hřebíček. V malé míse rozšleháme mléko, máslo, vajíčko a žloutek a vmícháme do suché směsi. Přilijeme kvásek. Nejdříve hněteme vařečkou, pak rukama na lehce pomoučeném vále, až je těsto hladké a pružné. Vložíme ho do máslem vymaštěné mísy a otáčíme tak, aby bylo těsto celé pomaštěné. Překryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout *(nebo do zdvojnásobení objemu těsta)*. Těsto promícháním nebo úderem dlaní srazíme, poté vyklopíme na lehce pomoučený vál a rukama do něj zapracujeme rozinky a kandovanou kůru. Těsto zformujeme na 9 stejných bochánků. Dáme je do vymazaného pekáčku, vedle sebe asi s 5 cm mezerami. Překryjeme a necháme dalších 35 minut kynout *(nebo tak dlouho, až se těsto po vpichu prstem opět vrátí do původní polohy)*. Bochánky pečeme při 200 °C (400 °F) okolo 16 minut nebo do zlatohněda. *Příprava glazury*: V rendlíku smícháme cukr s vodou a na střední teplotě necháme rozpustit. Bochánky glazurou potřeme a necháme vychladit. *Příprava polevy:* Smícháme moučkový cukr s vodou. Cukrářským sáčkem s kulatou zdobičkou nakreslíme na vychladlých bochánkách kříže. Čerpáno z netu; volně přeloženo (2007).

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 11.03.07 vloženo
  • 3259x zobrazeno

Ingredience

  • 1/4 šálku vlažné vody
  • 1/2 šálku cukru
  • 1 balíček suchého aktivního droždí *(7 g)*
  • 3 1/2 šálku mouky *(all-purpose)*
  • 2 PL skořice
  • 1 KL nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1/2 KL soli
  • 1/4 KL mletého hřebíčku
  • 3/4 šálku teplého mléka
  • 1/4 šálku rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1/2 šálku rozinek
  • 1/4 šálku nasekané kandované kůry (citronát a oranžát).
  • *Glazura:*
  • 2 PL cukru
  • 2 PL vody;
  • *Poleva:*
  • ½ šálku moučkového cukru
  • 2 KL vody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Horké anglické mazance (Hot Cross Buns)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz