Recept Horké anglické mazance (Hot Cross Buns)

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Odměřené množství teplé vody smícháme se lžící cukru a přisypeme droždí. Necháme stát 10 minut nebo do té doby, než droždí zpění. Mezitím ve velké míse smícháme zbývající cukr, mouku, skořici, muškátový oříšek, sůl a hřebíček. V malé míse rozšleháme mléko, máslo, vajíčko a žloutek a vmícháme do suché směsi. Přilijeme kvásek. Nejdříve hněteme vařečkou, pak rukama na lehce pomoučeném vále, až je těsto hladké a pružné. Vložíme ho do máslem vymaštěné mísy a otáčíme tak, aby bylo těsto celé pomaštěné. Překryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout *(nebo do zdvojnásobení objemu těsta)*. Těsto promícháním nebo úderem dlaní srazíme, poté vyklopíme na lehce pomoučený vál a rukama do něj zapracujeme rozinky a kandovanou kůru. Těsto zformujeme na 9 stejných bochánků. Dáme je do vymazaného pekáčku, vedle sebe asi s 5 cm mezerami. Překryjeme a necháme dalších 35 minut kynout *(nebo tak dlouho, až se těsto po vpichu prstem opět vrátí do původní polohy)*. Bochánky pečeme při 200 °C (400 °F) okolo 16 minut nebo do zlatohněda. *Příprava glazury*: V rendlíku smícháme cukr s vodou a na střední teplotě necháme rozpustit. Bochánky glazurou potřeme a necháme vychladit. *Příprava polevy:* Smícháme moučkový cukr s vodou. Cukrářským sáčkem s kulatou zdobičkou nakreslíme na vychladlých bochánkách kříže. Čerpáno z netu; volně přeloženo (2007).

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 11.03.07 vloženo
  • 3118x zobrazeno

Ingredience

  • 1/4 šálku vlažné vody
  • 1/2 šálku cukru
  • 1 balíček suchého aktivního droždí *(7 g)*
  • 3 1/2 šálku mouky *(all-purpose)*
  • 2 PL skořice
  • 1 KL nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1/2 KL soli
  • 1/4 KL mletého hřebíčku
  • 3/4 šálku teplého mléka
  • 1/4 šálku rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1/2 šálku rozinek
  • 1/4 šálku nasekané kandované kůry (citronát a oranžát).
  • *Glazura:*
  • 2 PL cukru
  • 2 PL vody;
  • *Poleva:*
  • ½ šálku moučkového cukru
  • 2 KL vody.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Horké anglické mazance (Hot Cross Buns)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz