Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Tresinka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Čokoládu nalámeme na kousky do mléka se smetanou a zvolna ohříváme, dokud se čokoláda nerozpustí. Pak přidáme špetku skořice a cukr, necháme přejít varem, stáhneme z ohně a našleháme metličkou. Zdobíme kopečkem smetany se strouhanou čokoládou.
Recept je z kategorií: Teplé nealko
Hořická trubička
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Horká čokoláda
no jo, len mi povedzte, či v Prahe existuje nejaký podnik kde z tohto základu robia ďalšie variácie (už som tu spomínal čokoládovňu pod Michalom v Bratislave), vrátane vylepšení s čili, zázvorom, žĺtkom, čerešňovicou, whisky…
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Není zbytečné přivádět to k varu? ..nic syrového tam není..
Já bych to neděla, aby se neznehodnotila ta čokoláda. Já slyšela, že se čokoláda taví při nízkých teplotách, aby měla silnější aroma a také víc vitamínů. Když se vezme zprudka, tak přece začne jinak vonět a může začít dělat cucky a je méně stravitelná. A ještě když je tam to mléko a smetana..:-/
1 příspěvek 25.1.09 03:43
MŇam!!!
113 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj Třešinko,
mám ráda svou švagrovou, ale ještě o něco raději své synovce. Při nedělní návštěvě u nich jsem zaregistrovala, jak dostal jeden z nich „čokoládu“, tu hnusnou přeslazenou, černou a řídkou vodu instantního původu. Už se těším, až k nám přijedou a udělám tomu malému šmudlovi čokoládu podle Tvého receptu. Pro sebe si jen občas obohacuju hodně tmavé kakao (dělám si ho bez cukru, nemám ráda sladké mléko) kousíčkem čokolády. Už i to je dobrota, což teprve ta smetánka. Dík za nápad k rozmazlování a měj se moc hezky. Pilka