Recept Horká čokoláda

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Čokoládu nalámeme na kousky do mléka se smetanou a zvolna ohříváme, dokud se čokoláda nerozpustí. Pak přidáme špetku skořice a cukr, necháme přejít varem, stáhneme z ohně a našleháme metličkou. Zdobíme kopečkem smetany se strouhanou čokoládou.

Recept je z kategorií: Teplé nealko

Nahlásit recept

  • 19.05.04 vloženo
  • 17533x zobrazeno

Ingredience

  • 100g čokolády na vaření
  • 250ml mléka
  • 250ml smetany
  • 2 vanilkové cukry
  • skořice
  • strouhaná mléčná čokoláda a šlehačka na ozdobu

Doporučená příloha

  • Hořická trubička

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Horká čokoláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Horká čokoláda

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Horká čokoláda

no jo, len mi povedzte, či v Prahe existuje nejaký podnik kde z tohto základu robia ďalšie variácie (už som tu spomínal čokoládovňu pod Michalom v Bratislave), vrátane vylepšení s čili, zázvorom, žĺtkom, čerešňovicou, whisky…

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Horká čokoláda - ..proč k varu!?

Není zbytečné přivádět to k varu? ..nic syrového tam není..
Já bych to neděla, aby se neznehodnotila ta čokoláda. Já slyšela, že se čokoláda taví při nízkých teplotách, aby měla silnější aroma a také víc vitamínů. Když se vezme zprudka, tak přece začne jinak vonět a může začít dělat cucky a je méně stravitelná. A ještě když je tam to mléko a smetana..:-/

Labužník karuska02
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Horká čokoláda

MŇam!!!

Pilka
113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Horká čokoláda

Ahoj Třešinko,
mám ráda svou švagrovou, ale ještě o něco raději své synovce. Při nedělní návštěvě u nich jsem zaregistrovala, jak dostal jeden z nich „čokoládu“, tu hnusnou přeslazenou, černou a řídkou vodu instantního původu. Už se těším, až k nám přijedou a udělám tomu malému šmudlovi čokoládu podle Tvého receptu. Pro sebe si jen občas obohacuju hodně tmavé kakao (dělám si ho bez cukru, nemám ráda sladké mléko) kousíčkem čokolády. Už i to je dobrota, což teprve ta smetánka. Dík za nápad k rozmazlování a měj se moc hezky. Pilka

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz