Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sigrid Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Byli jsme lyžovat v Rakousku a díky nějakým osobním vazbám jsme bydleli u Benediktinek na Nonnbergu v Salzburgu. Pokaždé, když jsme se vrátili zmrzlí z lyží, přinesla nám sestra vrátná tuhle úžasnou čokoládu a k ní velikánskou bílkovou pusinku. Byli jsme z toho tak u vytržení, že jsme si vyprosili recept. Do rendlíku nalijeme mléko a přidáme všechny ostatní suroviny kromě maizeny a alkoholu. Dáme na plamen a za stálého prošlehávání metličkou přivedeme skoro k varu. V šálku rozmícháme alkohol s maizenou a vlijeme do směsi v rendlíku. Vrátíme na plamen a za stálého šlehání necháme tekutinu jen "zdvihnout" a hned odstavíme. Ještě minutku šleháme. Nalijeme do předehřátých šálků (nejlepší jsou z úplně tenkého porcelánu na nožičce) a do každého šálku vyklopíme lžíci ušlehané smetany. Kdo má rád sladkou čokoládu, bude si muset malinko přisladit. Nám ale nejvíc chutná kombinace voňavé, prakticky nesladké horké čokolády s jemně sladkou ušlehanou smetanou.
Recept je z kategorií: Teplé alkoholické
baizé s vlašskými ořechy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Horká čokoláda od sestřiček z Nonnbergu
144 příspěvků 25.1.09 03:43
To je ale dobrota - dala bych si oboji, tu od Sigrid i tu od Manany a mohla bych to pit na litry jako Montezuma.
Maňano, to víš, to jsou ta katolická tajemství
, ale asi k tomu přece jenom přišly nějakým
způsobem přes toho Cortése, respektive spíš přes misionáře, kteří za
ním následovli v rychlém sledu. Ale myslím, že i Montezuma by se na
Nonnbergu olizoval, zvlášť kdyby k tomu dostal i tu pusinku.
Ten tvůj recept vypadá rovněž tuze dobře. Škoda jen, že nám mrtvolám chybí k jeho plnému docenění patřičné orgány.
To si holky asi trochu upravily původní aztécký recept na čokoládu, kterou Montezumovi vařily jeho kuchařky dávno před příchodem Cortése do Tenochtitlánu. Ten recept je tady .
Děvčata, nebojte. Přijde jednou den, kdy pomalu zhubnem všechny. Nebo i rychle
. Ostatně všechny mé opravdu hubené
přítelkyně milují čokoládu a rozhodně se na ní nešidí.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Koukám, jak dlouho už vězí v mých oblíbených receptech…Škoda, že nejsem na sladké. Ale rozhodně připravím svojí milé čokoládymilovné kamarádce, jen co přestane kojit. Ta si pošmákne a já si dám černý kafe.
. Je to podvod 
Jo - já chci taky zhubnout…:-( !! Myslela jsem, že když začnu víc a pravidelně jíst (tak nějak to říkají v tom primáckém pořadu, ne?:-))), že to půjde dolů samo. Tak chodím poctivě na obědy, nikde se nešidím a výsledky nikde
P.S.: Ne abyste mi radili (-y)… Teoreticky to mám už dávno naštudované!
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Holky, s váma je prča…:-)
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Jo.. a Sylvi, já jsem taky zhubla, ale pak jsem usnula na vavřínech. Následkem toho jsou „čokoládové orgie s chilli příchutí“......:-)
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Myslela jsem na to a pro jistotu použila 40%ní rum. To pro případ, že by chtěl někdo čokoládičku flambovat. Dobře hoří…to mi věř.
Hm, Teo, já si tedy myslím, že ta čokoláda je dobrá leda tak do hrobu.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Neblbni, Teo, já jsem zhubla 5 kilo, to mi nedělej.
935 příspěvků 25.1.09 03:43
S nastávajícími chladnými dny a hlavně proto, že nám dlouho netopili a v bytě byla zima, jsem si vzpomněla na tuhle úžasnou čokoládu. Shodou okolností jsem sehnala i 80% ní a ze dvou bílků dokonce upekla pár pusinek. S koňakem to bylo horší, ale dobrý český rum zachránil situaci. Chilli dodá ten správný říz. Je to opravdu velmi zahřívající recept, uvažuji, že topení ani nebudeme zapínat.
Ale to bychom se na jaře probudili jako pěkně
oplácané kuličky. Kalorií je tam požehnaně, ale po zmiňované
lyžovačce…bez chyby. Díky sestřičkám z Nonnbergu a samozřejmě Sigrid
za výborný recept…:-)
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Chci do kláštera !!
Kombinace čokolády a chilli je báječná a
k tomu ještě to ostatní…plus bílková pusinka…hmm…a to na sladké
taky moc nejsem 
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Sigrid, v Rakousku už dnes kláštery nabízí něco jako wellness. Lidé, kteří musí najít své vnitřní já, svůj vnitřní klid- takových je v dnešní uspěchané době bohužel hodně - mají možnost bydlet nějakou dobu v klášteře. Mezi manažery velmi oblíbené.
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Lydie, ony mají také čas a obrovskou vůli potěšit návštěvníka. A máš pravdu, doma tomu chybí to kouzlo
.
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Sigrid, toto si představuji jako čirou vášeň. Už jsem ochutnala něco podobného, ale doma to dělat nechci - proč asi?
V klášterech se vždy dobře vařilo a vaří. Jídla sice obyčejná, ale velmi chutná, námi bohužel už zapomenutá. Každý klášter má své tajemství nebo svůj poklad. Ať je to čaj, nebo likér nebo něco sladkého.
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Libuško, je to sen. Jakože na sladký fakt moc nejsem.
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Již mám v oblíbených i s ořechovým bezé. Mé chuťové pohárky jsou v plné pohotovosti, určitě to bude velmi lahodné.Díky za skvělé recepty Zdraví Libuše.