Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Chutná večeře po celém dni stráveném v práci. Pečení masa v alobalu zajistí, že se bude péct ve vlastní šťávě a všechna chuť tím pádem zůstane pohromadě.
Z kotlety odřízneme kost a přebytečný tuk. Maso z obou stran potřeme hořčicí, osolíme a opepříme.
Na pracovní ploše si připravíme čtverec z dvojité vrstvy alobalu o rozměrech přibližně 30x30 cm. Prostředek potřeme olejem, přidáme několik plátků cibule, na tu položíme kotletu a snítku rozmarýnu.
Alobal přeložíme nahoru a vytvoříme kapsu, která zabrání šťávě z masa při pečení vytéct. Takto připravenou kapsu vložíme na plech a dáme péct do trouby přibližně na 30 minut na 180°C. Na plech můžeme přiložit i osolené brambory potřené olejem.
Po upečení už stačí pouze jíst. Teď už záleží jen na Vás, zda budete jíst maso přímo z kapsy, nebo zda její obsah i se šťávou přelijete do talíře.
Pro porci bez brambor: 219 kalorií, 22g proteinu, 3g karbohydrátů, 13g tuku, 74mg cholesterolu, 325mg sodium
Výměna denní dávky: 1/2 zeleniny a 3 1/2 masa
Recept je z kategorií: Pro diabetiky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA)
polovinu jich napsala Vali a Pepíček nám založil novou kategorii a podkategorií mimo jiné i pro diabetiky. Budu se snažit dále sem tam něco přidávat a Vali říká to stejné ;o) Jiní Labužníci nám možná také pomohou. Až se Tvoji rodičové naučí co by neměli, tak si recepty mohou upravovat sami. Je to spíš životospráva než přísná dieta, jak koncem naše paní doktorka pěkně říká. Rozumím, že zezačátku se každý vyplaší a neví kudy kam. Ono to vepřo-zelo-knedlo není ten nejvhodnější pokrm. Je toho však tolik dobrého a jak Eja radí, orientovat se spíš na středomořskou kuchyni a možná i kuchyni dálného východu. Tam se jí podstatně zdravěji ;o)
Pěkné nedělní odpoledne!
590 příspěvků 25.1.09 03:43
musím ti poděkovat za všechny ty úžasné recepty, které jsi v poslední době pro diabetiky na Labužníka napsala. Z takového množství dobrot si moji rodičové v rámci své diety určitě vyberou.
Ještě jednou děkuji.
Přeji hezký sobotní večer ;o)