Recept Hořčice z přebytků cukety

(Hodnoceno 2x) Pampeliska191 Lucemburská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hořčice z přebytků cukety

Postup

Cuketu i cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, podlijeme a dusíme doměkka. Vmícháme ostatní přísady a rozmixujeme dohladka. Naplníme do malých skleniček a sterilujeme 15 minut při 85°C

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 05.08.02 vloženo
  • 10725x zobrazeno

Ingredience

  • 2 kg cukety
  • 1 velká cibule
  • 1 dl octu
  • 1 lžíce soli
  • 130 g cukru
  • 1 malou hořčici
  • mletý pepř
  • chilli
  • 4 lžíce strouhaného křenu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 1.8.18 19:20

Bez cibule a bez křenu…
Cukr třtinový a přidala jsem necelou půl deci oleje…
Hořčici jsem dala hrubozrnnou Francouzskou (na ta dvě kila - deset deka).
Rozmixovanou směs jsem vydusila hodně „do husta“.
Cukety jsem použila malé - z velkých to bude pokaždé jen břečka bez chuti.
Tuto „hořčici“ používá už roky jako základ omáček, marinád nebo ke konci do výpeku pod maso.

foto v komentáři

Odkaz na uvaření

birkana 17.8.14 11:49

Mno… :think: :nevim: :mrgreen:

Ke grilovanému masu část určitě spotřebujeme a zbylé zasterilované sklenky velmi ráda podaruji známým. Recept jsem dodržela do puntíku; vařila jsem z kulatých zelených a žlutých cuket.

Poznámka pro Alfa z Melmecu ( :mavam: @gmp ): tajnou přísadu najdeš na fotce „ingredience“ vpravo nahoře.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Hořčice z přebytků cukety

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hořčice z přebytků cukety

Zuzka1973
2364 příspěvků 8.8.18 11:57

Bez cibule a bez křenu…
Cukr třtinový a přidala jsem necelou půl deci oleje…
Hořčici jsem dala hrubozrnnou Francouzskou (na ta dvě kila - deset deka).
Rozmixovanou směs jsem vydusila hodně „do husta“.
Cukety jsem použila malé - z velkých to bude pokaždé jen břečka bez chuti.
Tuto „hořčici“ používá už roky jako základ omáček, marinád nebo ke konci do výpeku pod maso.

birkana
1707 příspěvků 18.8.14 16:22

@daduuja, asi při servírování osvěžím chuť čerstvě strouhaným křenem - a la „jablkový křen“. Chuť výrobku je totiž velmi podobná 8o

daduuja
1149 příspěvků 18.8.14 15:51

@birkana treba to chce trochu casu na rozlezeni, nebo pred pouzitim jeste doupravit, ale ja mam zkusenost, kdyz chci neco napravit, vetsinou je to jeste vetsi propadak :mrgreen:
Asi bych sklenicku vylepsila cesnekem, nebo zkusila pridat kopr, ale nakonec za staleho michani… :P, i kdyz co clovek, to jina chut, treba ti nekdo bude blahorecit.
Jednou jsem zavarila asi 3o sklenicek hub do kecupu, vsadila bych se, kdybych prohledala regal ve sklepe, tak tam urcite budou, ty kteryma jsem obdarovala babicku :mavam:

birkana
1707 příspěvků 18.8.14 14:40

@daduuja, nejen ne moc nadšený komentář :mrgreen:, spíš velké zklamání. Tři hvězdičky jsem dala z milosti; jedlé to je, ale za opakování to nestojí :evil:.

Již výběr a poměry ingrediencí mne měly varovat, abych experimentovala s poloviční či ještě menší dávkou. S oblibou na „grilovačku“ vařím různá indická chutney, dělala jsem chorvatskou domácí mostardu, studené omáčky s majonézou i bez a jiná pikantní „namáčedla“ k masu. Toto je totální propadák, kdo však chce, ať zkusí. Jen předem upozorňuji: NIC MOC NEČEKEJTE :cert:

daduuja
1149 příspěvků 18.8.14 14:14

Birkano, se mi zda komentar k uvareni ne moc nadseny :P
Za mlada jsem zkousela moc rada, ale vetsinou to nesplnilo ocekavani.

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hořčice z přebytků cukety

Tak, hotovo, na první ochutnání je to zajímavá chuť, myslím, že k masíkům a i k párku to bude dobrý chuťový doplněk.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Tatranské kuře Tatranské kuře
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz