Recept Holomócké hambáč

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Holomócké hambáč

Postup

Receptů na úpravy olomouckých tvarůžků je zde sice moře, tak snad i já přispěji do mlýna. Maso a cibuli nakrájíme na menší kusy a umeleme spolu s česnekem. Housky rozpůlíme, zčásti vydlabeme a drobeninu přidáme k pomletému masu. Masovou směs osolíme, opepříme, omajoránkujeme, vrazíme do toho jedno až dvě vejce, přidáme trochu vody, důkladně prohněteme bosýma rukama a necháme v lednici chvíli vydýchat. Čtyři syrečky podélně rozpůlíme (pátý tvarůžek si nenápadně strčíme za levou nebo pravou dáseň a tváříme se, že jako vůbec nežvýkáme). Ze směsi mletého masa vytvoříme 8 tenkých placiček. Na každou lichou placičku položíme půlku tvarůžku a přikryjeme nejbližší sudou placičkou. ehce zapudrujeme mletou paprikou. Okraje mokrou rukou stiskneme a vytvoříme tak jakýsi karbanátek. Hambáče pak osmažíme klasicky na oleji nebo opečeme na roštu. Spodní půlku housky potřeme hořčicí a kečupem, vecpeme tam polovinu zeleninové nádivky, na to vycentrujeme opečený hambáč, zalijeme jogurtem smíchaným se šťávou z červené řepy – a celý postup opakujeme i s horní půlkou, tentokrát v obráceném pořadí. Po konzumaci si zpravidla musíme vyměnit pokecané triko nebo košili – a políbíme manželku (manžela) nebo psa (kočku).

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 29.06.05 vloženo
  • 6936x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 150 g libového předního hovězího masa
  • 150 g prorostlého bůčku bez kosti
  • 4 kulaté větší housky (nebo menší pecny chleba)
  • 2 cibule
  • 1-2 stroužeky česneku
  • 1-2 vejce
  • sůl
  • pepř, majoránka
  • hořčice, kečup
  • mletá paprika
  • 2 lžíce jogurtu nebo zakysané smetany
  • 2 lžíce nálevu ze sterilované červené řepy
  • jedno balení syrečků (obvykle je to 5 ks)
  • olej a voda
  • zelenina na nádivku podle vlastní chuti (salát, rajče, okurka, paprika, cibule...)

Doporučená příloha

  • bryndák

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 5.7.07 00:00

Zdenda nám ,, zakazoval " jíst doma olomoucké, ale jen do doby než jsem natrefila na recept Pupka a venku je usmažili.......

Diskuse k receptu Holomócké hambáč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Holomócké hambáč

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Holomócké hambáč

Skrz hambáče se Zdenda naučil jíst olomoucké :-)

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Holomócké hambáč

Přesně tak, Esmeraldo, jakápak stará baba v 55-ti? To se z ženské stává teprve čupr holka!

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Holomócké hambáč - Lubo

Stará baba ???? Žena v nejlepších letech !!!!

luba
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Holomócké hambáč

Pupku, ty dobre vieš, že som nemyslela ten konkrétny deň. Kde si bol so svojimi receptami a fantastikým literárnym podaním. Zbieraj, bude z tvojich príspevkov super kniha. Nie je to len o receptoch, ale tie ostatné narážky sa týkajú aj všetkého iného. Obdivujem ťa, si presne ten typ, ktorý ma fascinuje. Sorry za to vyznanie, je to nezištné, ja som stará baba, konkrétne 55. Zdravím a som z teba mimo.

luba
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Holomócké hambáč

Pupku, ta slovenština ti jde dobře, žáden strach.

Lassienka
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Holomócké hambáč

Pekne si to povedal. Naozaj.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Holomócké hambáč

Doteraz som bol v robote, tzn. pekne v riti. Hladny a smadny som ako carsky vojak.
Ale teraz idem na par hodin zdochnut do perin, mozno pozdejsie napisem dalsiu pecku…

Osprvadlnujem sa za slovenstinu, tady na tom kramu nemam diakritiku – a navic slovensky vubec neumim :o)

luba
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Holomócké hambáč

Pupku, kde si bol doteraz? To je úžas, čo píšeš, nielen obsah, ale ten štýl!!
Super, to sú malé literárne diela, krása. Srdečne zdravím.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Cibulačka Cibulačka
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz