Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Brambory uvařené ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Nebo syrové brambory nakrájíme na plátky, osolíme, okmínujeme a dáme uvařit od doby varu po dobu 10 minut. Vodu slijeme. Mezitím na sádle usmažíme nakrájenou cibuli na kostičky pěkně dozlatova. Větší část odebereme k závěrečnému posypání hotového pokrmu. Do zbytku cibule se sádlem vložíme vymačkané a pokrájené kysané zelí, osolíme, osladíme, okmínujeme a bez podlévání necháme kolem 10 minut pražit. Stále mícháme. Odstavíme. Po mírném vychlazení vmícháme 1 - 2 kysané smetany. Do zapékací misky vkládáme vrstvu brambor, vrstvu zelí (opakujeme a končíme vrstvou brambor) v případě, že nedáváme slaninu nebo uzené maso (to dávám na druhou vrstvu brambor, pak zelí), sypeme každou vrstvu brambor brynzou, celým kmínem a špetkou mletého pepře. Naplněnou zapékací misku vložíme do předehřáté trouby a zapečeme. Hotový pokrm po vytažení z trouby posypeme usmaženou cibulkou.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
k bezmasému pokrmu určitě patří studené podmáslí.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Holeček neboli lepenice - po našem
119 příspěvků 25.1.09 03:43
Skvělé, tohle si dáme k večeři přístí týden…
kysané zelí a brambory můžeme v jakékoliv
podobě, nejlépe pohromadě v lepenici
a tahle vypadá moc dobře.