Recept Holanská vepřová kýta Pra

Nizozemská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oprané, osušené maso protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou a osolíme. Zbytek slaniny dáme do rozehřátého másla a na tom osmažíme do růžova na kolečka nakrájenou zeleninu. Přidáme koření. Nakonec do všeho vložíme maso, osmažíme ho na všech stranách a podlijeme vývarem. Dusíme nejdříve pod pokličkou a potom nepřikryté do červena. Sem tam otáčíme a je-li nutné, podlijeme trochou vývaru. Měkkou kýtu nakrájíme, složíme na talíř a udržujeme v teple. Šťávu zahustíme kyselou smetanou do které jsme zamíchali citronovou šťávu a mouku. Omáčku obarvíme do žluta upraženým cukrem (karamel). Vše dobře povaříme, maso vrátíme do omáčky a prohřejeme ho.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 11.10.02 vloženo
  • 22974x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800g masa z vepřové kýty bez kůže a tuku
  • sůl
  • 40g slaniny
  • 100g zeleniny (celer, mrkev, petržel)
  • 50g másla, nebo olivového oleje
  • 4 zrnka pepře
  • 2 zrnka nového koření
  • trocha tymiánu
  • 1/4l kyselé smatany
  • trochu vepřového, nebo hovězího vývaru
  • 20g mouky
  • 1 citron
  • 10g krystalového cukru

Doporučená příloha

  • Třené noky, nebo ¨Jemný karlovarský knedlík¨z Labužníka a brusinky, nebo kompot.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Holanská vepřová kýta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Chléb s celerem Chléb s celerem
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz