Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Nizozemská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Oprané, osušené maso protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou a osolíme. Zbytek slaniny dáme do rozehřátého másla a na tom osmažíme do růžova na kolečka nakrájenou zeleninu. Přidáme koření. Nakonec do všeho vložíme maso, osmažíme ho na všech stranách a podlijeme vývarem. Dusíme nejdříve pod pokličkou a potom nepřikryté do červena. Sem tam otáčíme a je-li nutné, podlijeme trochou vývaru. Měkkou kýtu nakrájíme, složíme na talíř a udržujeme v teple. Šťávu zahustíme kyselou smetanou do které jsme zamíchali citronovou šťávu a mouku. Omáčku obarvíme do žluta upraženým cukrem (karamel). Vše dobře povaříme, maso vrátíme do omáčky a prohřejeme ho.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
Třené noky, nebo ¨Jemný karlovarský knedlík¨z Labužníka a brusinky, nebo kompot.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Holanská vepřová kýta