Recept Holandský mletý řízek s tatarskou omáčkou

(Hodnoceno 3x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Holandský mletý řízek s tatarskou omáčkou

Postup

Bůček zbavíme kůže, kostí, chrupavek a umeleme. Přidáme sůl a mléko a necháme odležet v ledničce alespoň 20-30 minut. Poté vmícháme do masa strouhaný sýr, znovu řádně promí­cháme, tvoříme oválné placičky 1-2 cm vysoké, které obalíme v trojobalu (hladká mouka, roz­šlehaná vejce, strouhanka). Smažíme na oleji zhruba 8-12 minut po jedné straně. Další variantou tohoto řízku je ta, při které přidáme k umletému vepřovému bůčku na kostičky nakrájenou housku zvlhčenou mlékem a přidáme k masu. Dále dáme 80 g strouhaného sýra, vejce, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Z této směsi děláme řízky, obalíme v trojoba­lu a na rozehřátém oleji po obou stranách dočervena opečeme. Při přípravě řízků z mletého masa dáváme pozor především na tři věci, které nesmíme: pře­solit, řízky dobře nepropéct a říz­ky spálit (počítáme s tím, že i po odstavení ještě trochu dojdou). Příloha - brambory na jaký­koliv způsob, nejlepší je bram­borová kaše, různé zeleninové saláty, a samozřejmě nesmí­me zapomenout na dostatečné množství tatarské omáčky.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 33715x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g vepřového bůčku
  • 200 g strouhaného sýra
  • 2 dl mléka
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka
  • mouka
  • olej na smažení
  • tatar­ská omáčka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Cuso 22.3.15 18:19

Klasický recept, nedával som pečivo len mleté mäso, mlieko, Goudu, čiernekorenie soľ. Presne podľa starého receptu mojej mamy, čo jej prezradil jeden kuchár, nechávam masu cez noc v chladničke. Podávaný so zemiakovou kašou. Dobré.

Odkaz na uvaření

tlustá bába 14.8.13 06:38

Připravila jsem ze směsi prorostlé krkovice a bůčku, umlela společně s jednou v mléce namočenou žemlí, přidala muškátový oříšek, nechala přes noc odležet. Druhý den přidala mléko a sýr. Řízky jsem obalila jen ve strouhance. Jako příloha šťouchané brambory s pórkem. Zbylo, takže jsem večer spojila brambory s pórkem (jen v ruce) s trochou strouhanky, osmažila v jedné pánvi s masem a vyrobila pyramidální záležitost. Obojí bez tatarky.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Holandský mletý řízek s tatarskou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Holandský mletý řízek s tatarskou omáčkou

tlustá bába
1212 příspěvků 19.8.13 20:56

Kapišto opravu linku, jsou to gmpého recepty. Nekapišto řízek, ale to je jen nezdravý patriotismus. Z toho si nic nedělej!

Dadooa
268 příspěvků 19.8.13 09:56

@tlustá bába :zed: To byl TEST!
a kdyz vysel (link fungoval) doplnila jsem to ostatni skrzeva editaci
kapisto? :dance: :mavam:

tlustá bába
1212 příspěvků 18.8.13 21:54

Děkuji, už chápu. Nebo se alespoň snažím.
gmp je dnes omluven!

Vlastně nechápu. Proč je tam i ten řízek?

Příspěvek upraven 18.08.13 v 22:02

Dadooa
268 příspěvků 18.8.13 21:39

@tlustá bába
Zkouska, jestli ty nefungujici linky od gmp jsou dilem jeho nebo adminu.
Vypada to na nej :-D
Nekdy se proste zadari kazdemu :-)
Tak sem tam vlozila znovu odkazy, tentokrat uz funkcni :-)
Zajimave ale je, ze na topreceptech se ten cibulovy sos tvari ze neexistuje.
Nicmene na kvalite receptu to nema vliv :mavam:

tlustá bába
1212 příspěvků 18.8.13 20:15

Škoda dát nebo nedat?
Dneska mám hodně špatné vedení, předcházející příspěvek od Dadooa nechápu třeba vůbec. To má znamenat co? 8o

Dadooa
268 příspěvků 18.8.13 19:56

Testik..
http://www.toprecepty.cz/…ek-se-syrem/

chyba bude asi nekde jinde :-D

kalhotovy - http://www.toprecepty.cz/…dena-omacka/
bazalkovy - http://www.toprecepty.cz/…dena-omacka/

cibulovy je nenalezen

Příspěvek upraven 18.08.13 v 20:01

Eja
3887 příspěvků 18.8.13 19:56

Hi, já tatarku považuji v naprosté většině případů za šidítko, které jinak nepoživatelné jídlo činí poživatelným :mrgreen: jsou samozřejmě vyjímky. Ale k pyramidální záležitosti je to škoda.

Eja
3887 příspěvků 18.8.13 19:53

Jo, to by šlo :mavam:

gmp
1603 příspěvků 18.8.13 19:11
-

Zkoušel jsem to po třikráte. Zprvu jsem si myslel, že jsouc nyní jen jednoruk, dělám chybu, ale ne. Nejsem to já kdo přestřihává dráty. :nevim:

tlustá bába
1212 příspěvků 18.8.13 17:24

S křížkem po funuse, jestli jsi to dělala k obědu. Tatarka zakázaná není, ale mě k tomu nesedí, je to příliš jemná záležitost. Takže jsem ji na rozdíl od Pepíčka nepoužila. Zmatek v tom nadělala ta moje fotka, co překryla původní. Ale všichni si k tomu dejte, po čem vaše chuťové pohárky touží.
A já si k večeři udělám ten Miloškův sos bazalkový, ale bez sýru, ale zato ten sýr k tomu budu přikusovat ve velkých soustech. Na sucho grilovaný toustík, rajčátko… nebo na toustík sos a rajčátko na to, něco jako bruschetta… co říkáš?

Dadooa
268 příspěvků 18.8.13 15:45

@gmp Hele, to schvalne prestrihavas draty, nebo admini blokuji moznost primyho prolinku?

gmp
1603 příspěvků 18.8.13 15:36
+

Eventuelně:
http://www. toprecepty. sk/recept/3913-sos-cibulovy-–-studena-omacka/

http://www. toprecepty. cz/recept/35168-sos-kratkych-kalhot-pod-kolena-–-studena-omacka/

Příspěvek upraven 18.08.13 v 15:42

gmp
1603 příspěvků 18.8.13 15:22
+

Co dyby si zkusila:
Sos bazalkový – studená omáčka
1 sklenka (2 dl) nasekaných lístků bazalky
3 – 4 zoubky česneku
2 PL nasekaných vlašských ořechů – vyloupaných, bez skořápek
1 dl oleje
1 citron – šťávu
2 PL nastrouhaného sýra – Krolewski
Sůl, bílý pepř

Umixuji bazalku s ořechy, česnekem, solí, pepřem a citronovou šťávou. Postupně, za stálého šmrdlání, přidávám olej. Ušmrdlám do hladké hmoty. Přidám - již bez šmrdlače – nastrouhaný sýr. Promíchám vařečkou a nechám vychladit.

Eja
3887 příspěvků 18.8.13 11:46

Prosím, mohla bych k té pyramidální záležitosti si dát místo nedovolené tatarky odkapaný jogurt s trochou česneku a máty?? :mavam:

tlustá bába
1212 příspěvků 14.8.13 16:03

To je pumprdentlich, jak říká Ota Pavel, je to skvělý, ale přitom to stojí za h…! Přejmenujeme to tu na Klikánkov. Mě by to nenapadlo. Řekla bych, že je to vůči Pepíčkovi sprosťárna. A není to poprvé, že?!
Tak snad jdu někoho pochválit a zahnat z čela temné chmury. :mavam:

jolana
5068 příspěvků 14.8.13 09:01

Klikneme na uvodnu fotku, ta se pak zobrazi samostatne..potom klikjneme na dalsi for=to a uvidime pekne foto veze Rizku (tie by som si dala a aj bez chleba) a potom klikneme na dalsi foto a zobrazi sa Pepickova foto :mavam:

tlustá bába
1212 příspěvků 14.8.13 06:43

Hele, zmizela Pepíčkova původní fotografie! To jsem z toho už opravdu magor! Teď nevím, proč se to jmenuje Holandský mletý řízek s tatarskou omáčkou!

Sylvie
2302 příspěvků 11.8.12 21:17

Měli jsme dnes k obědu. Jako vždy nikdo nereptal.

Holandský…asi že je tam sýr?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Luxusní jablečná žemlovka

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Ořechový koláč Ořechový koláč
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz