Recept Holandský mletý řízek s tatarskou omáčkou

(Hodnoceno 3x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Holandský mletý řízek s tatarskou omáčkou

Postup

Bůček zbavíme kůže, kostí, chrupavek a umeleme. Přidáme sůl a mléko a necháme odležet v ledničce alespoň 20-30 minut. Poté vmícháme do masa strouhaný sýr, znovu řádně promí­cháme, tvoříme oválné placičky 1-2 cm vysoké, které obalíme v trojobalu (hladká mouka, roz­šlehaná vejce, strouhanka). Smažíme na oleji zhruba 8-12 minut po jedné straně. Další variantou tohoto řízku je ta, při které přidáme k umletému vepřovému bůčku na kostičky nakrájenou housku zvlhčenou mlékem a přidáme k masu. Dále dáme 80 g strouhaného sýra, vejce, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Z této směsi děláme řízky, obalíme v trojoba­lu a na rozehřátém oleji po obou stranách dočervena opečeme. Při přípravě řízků z mletého masa dáváme pozor především na tři věci, které nesmíme: pře­solit, řízky dobře nepropéct a říz­ky spálit (počítáme s tím, že i po odstavení ještě trochu dojdou). Příloha - brambory na jaký­koliv způsob, nejlepší je bram­borová kaše, různé zeleninové saláty, a samozřejmě nesmí­me zapomenout na dostatečné množství tatarské omáčky.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 31208x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g vepřového bůčku
  • 200 g strouhaného sýra
  • 2 dl mléka
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka
  • mouka
  • olej na smažení
  • tatar­ská omáčka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Cuso 22.03.15 18:19

Klasický recept, nedával som pečivo len mleté mäso, mlieko, Goudu, čiernekorenie soľ. Presne podľa starého receptu mojej mamy, čo jej prezradil jeden kuchár, nechávam masu cez noc v chladničke. Podávaný so zemiakovou kašou. Dobré.

Odkaz na uvaření

tlustá bába 14.08.13 06:38

Připravila jsem ze směsi prorostlé krkovice a bůčku, umlela společně s jednou v mléce namočenou žemlí, přidala muškátový oříšek, nechala přes noc odležet. Druhý den přidala mléko a sýr. Řízky jsem obalila jen ve strouhance. Jako příloha šťouchané brambory s pórkem. Zbylo, takže jsem večer spojila brambory s pórkem (jen v ruce) s trochou strouhanky, osmažila v jedné pánvi s masem a vyrobila pyramidální záležitost. Obojí bez tatarky.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Holandský mletý řízek s tatarskou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
tlustá bába
1212 příspěvků 19.08.13 20:56

Kapišto opravu linku, jsou to gmpého recepty. Nekapišto řízek, ale to je jen nezdravý patriotismus. Z toho si nic nedělej!

Dadooa
268 příspěvků 19.08.13 09:56

@tlustá bába :zed: To byl TEST!
a kdyz vysel (link fungoval) doplnila jsem to ostatni skrzeva editaci
kapisto? :dance: :mavam:

tlustá bába
1212 příspěvků 18.08.13 21:54

Děkuji, už chápu. Nebo se alespoň snažím.
gmp je dnes omluven!

Vlastně nechápu. Proč je tam i ten řízek?

Příspěvek upraven 18.08.13 v 22:02

Dadooa
268 příspěvků 18.08.13 21:39

@tlustá bába
Zkouska, jestli ty nefungujici linky od gmp jsou dilem jeho nebo adminu.
Vypada to na nej :-D
Nekdy se proste zadari kazdemu :-)
Tak sem tam vlozila znovu odkazy, tentokrat uz funkcni :-)
Zajimave ale je, ze na topreceptech se ten cibulovy sos tvari ze neexistuje.
Nicmene na kvalite receptu to nema vliv :mavam:

tlustá bába
1212 příspěvků 18.08.13 20:15

Škoda dát nebo nedat?
Dneska mám hodně špatné vedení, předcházející příspěvek od Dadooa nechápu třeba vůbec. To má znamenat co? 8o

Dadooa
268 příspěvků 18.08.13 19:56

Testik..
http://www.toprecepty.cz/…ek-se-syrem/

chyba bude asi nekde jinde :-D

kalhotovy - http://www.toprecepty.cz/…dena-omacka/
bazalkovy - http://www.toprecepty.cz/…dena-omacka/

cibulovy je nenalezen

Příspěvek upraven 18.08.13 v 20:01

Eja
3858 příspěvků 18.08.13 19:56

Hi, já tatarku považuji v naprosté většině případů za šidítko, které jinak nepoživatelné jídlo činí poživatelným :mrgreen: jsou samozřejmě vyjímky. Ale k pyramidální záležitosti je to škoda.

Eja
3858 příspěvků 18.08.13 19:53

Jo, to by šlo :mavam:

gmp
1603 příspěvků 18.08.13 19:11
-

Zkoušel jsem to po třikráte. Zprvu jsem si myslel, že jsouc nyní jen jednoruk, dělám chybu, ale ne. Nejsem to já kdo přestřihává dráty. :nevim:

tlustá bába
1212 příspěvků 18.08.13 17:24

S křížkem po funuse, jestli jsi to dělala k obědu. Tatarka zakázaná není, ale mě k tomu nesedí, je to příliš jemná záležitost. Takže jsem ji na rozdíl od Pepíčka nepoužila. Zmatek v tom nadělala ta moje fotka, co překryla původní. Ale všichni si k tomu dejte, po čem vaše chuťové pohárky touží.
A já si k večeři udělám ten Miloškův sos bazalkový, ale bez sýru, ale zato ten sýr k tomu budu přikusovat ve velkých soustech. Na sucho grilovaný toustík, rajčátko… nebo na toustík sos a rajčátko na to, něco jako bruschetta… co říkáš?

Dadooa
268 příspěvků 18.08.13 15:45

@gmp Hele, to schvalne prestrihavas draty, nebo admini blokuji moznost primyho prolinku?

gmp
1603 příspěvků 18.08.13 15:36
+

Eventuelně:
http://www. toprecepty. sk/recept/3913-sos-cibulovy-–-studena-omacka/

http://www. toprecepty. cz/recept/35168-sos-kratkych-kalhot-pod-kolena-–-studena-omacka/

Příspěvek upraven 18.08.13 v 15:42

gmp
1603 příspěvků 18.08.13 15:22
+

Co dyby si zkusila:
Sos bazalkový – studená omáčka
1 sklenka (2 dl) nasekaných lístků bazalky
3 – 4 zoubky česneku
2 PL nasekaných vlašských ořechů – vyloupaných, bez skořápek
1 dl oleje
1 citron – šťávu
2 PL nastrouhaného sýra – Krolewski
Sůl, bílý pepř

Umixuji bazalku s ořechy, česnekem, solí, pepřem a citronovou šťávou. Postupně, za stálého šmrdlání, přidávám olej. Ušmrdlám do hladké hmoty. Přidám - již bez šmrdlače – nastrouhaný sýr. Promíchám vařečkou a nechám vychladit.

Eja
3858 příspěvků 18.08.13 11:46

Prosím, mohla bych k té pyramidální záležitosti si dát místo nedovolené tatarky odkapaný jogurt s trochou česneku a máty?? :mavam:

tlustá bába
1212 příspěvků 14.08.13 16:03

To je pumprdentlich, jak říká Ota Pavel, je to skvělý, ale přitom to stojí za h…! Přejmenujeme to tu na Klikánkov. Mě by to nenapadlo. Řekla bych, že je to vůči Pepíčkovi sprosťárna. A není to poprvé, že?!
Tak snad jdu někoho pochválit a zahnat z čela temné chmury. :mavam:

jolana
5066 příspěvků 14.08.13 09:01

Klikneme na uvodnu fotku, ta se pak zobrazi samostatne..potom klikjneme na dalsi for=to a uvidime pekne foto veze Rizku (tie by som si dala a aj bez chleba) a potom klikneme na dalsi foto a zobrazi sa Pepickova foto :mavam:

tlustá bába
1212 příspěvků 14.08.13 06:43

Hele, zmizela Pepíčkova původní fotografie! To jsem z toho už opravdu magor! Teď nevím, proč se to jmenuje Holandský mletý řízek s tatarskou omáčkou!

Sylvie
2302 příspěvků 11.08.12 21:17

Měli jsme dnes k obědu. Jako vždy nikdo nereptal.

Holandský…asi že je tam sýr?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Cibulačka Cibulačka
Chléb s celerem Chléb s celerem
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz