Recept Holandský mletý řízek s tatarskou omáčkou
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Bůček zbavíme kůže, kostí, chrupavek a umeleme. Přidáme sůl a mléko a necháme odležet v ledničce alespoň 20-30 minut. Poté vmícháme do masa strouhaný sýr, znovu řádně promícháme, tvoříme oválné placičky 1-2 cm vysoké, které obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehaná vejce, strouhanka). Smažíme na oleji zhruba 8-12 minut po jedné straně. Další variantou tohoto řízku je ta, při které přidáme k umletému vepřovému bůčku na kostičky nakrájenou housku zvlhčenou mlékem a přidáme k masu. Dále dáme 80 g strouhaného sýra, vejce, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Z této směsi děláme řízky, obalíme v trojobalu a na rozehřátém oleji po obou stranách dočervena opečeme. Při přípravě řízků z mletého masa dáváme pozor především na tři věci, které nesmíme: přesolit, řízky dobře nepropéct a řízky spálit (počítáme s tím, že i po odstavení ještě trochu dojdou). Příloha - brambory na jakýkoliv způsob, nejlepší je bramborová kaše, různé zeleninové saláty, a samozřejmě nesmíme zapomenout na dostatečné množství tatarské omáčky.
Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku
- 33715x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 500 g vepřového bůčku
- 200 g strouhaného sýra
- 2 dl mléka
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- strouhanka
- mouka
- olej na smažení
- tatarská omáčka.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku22.3.15 18:19
Klasický recept, nedával som pečivo len mleté mäso, mlieko, Goudu, čiernekorenie soľ. Presne podľa starého receptu mojej mamy, čo jej prezradil jeden kuchár, nechávam masu cez noc v chladničke. Podávaný so zemiakovou kašou. Dobré.
Líbí se mi14.8.13 06:38
Připravila jsem ze směsi prorostlé krkovice a bůčku, umlela společně s jednou v mléce namočenou žemlí, přidala muškátový oříšek, nechala přes noc odležet. Druhý den přidala mléko a sýr. Řízky jsem obalila jen ve strouhance. Jako příloha šťouchané brambory s pórkem. Zbylo, takže jsem večer spojila brambory s pórkem (jen v ruce) s trochou strouhanky, osmažila v jedné pánvi s masem a vyrobila pyramidální záležitost. Obojí bez tatarky.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkůmDiskuse k receptu Holandský mletý řízek s tatarskou omáčkou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Holandský mletý řízek s tatarskou omáčkou
Kapišto opravu linku, jsou to gmpého recepty. Nekapišto řízek, ale to je jen nezdravý patriotismus. Z toho si nic nedělej!
268 příspěvků 19.8.13 09:56
@tlustá bába
To byl TEST!

a kdyz vysel (link fungoval) doplnila jsem to ostatni skrzeva editaci
kapisto?
Děkuji, už chápu. Nebo se alespoň snažím.
gmp je dnes omluven!
Vlastně nechápu. Proč je tam i ten řízek?
Příspěvek upraven 18.08.13 v 22:02
268 příspěvků 18.8.13 21:39
@tlustá bába



Zkouska, jestli ty nefungujici linky od gmp jsou dilem jeho nebo adminu.
Vypada to na nej
Nekdy se proste zadari kazdemu
Tak sem tam vlozila znovu odkazy, tentokrat uz funkcni
Zajimave ale je, ze na topreceptech se ten cibulovy sos tvari ze neexistuje.
Nicmene na kvalite receptu to nema vliv
Škoda dát nebo nedat?
Dneska mám hodně špatné vedení, předcházející příspěvek od Dadooa nechápu třeba vůbec. To má znamenat co?
268 příspěvků 18.8.13 19:56
Testik..
http://www.toprecepty.cz/…ek-se-syrem/
chyba bude asi nekde jinde
kalhotovy - http://www.toprecepty.cz/…dena-omacka/
bazalkovy - http://www.toprecepty.cz/…dena-omacka/
cibulovy je nenalezen
Příspěvek upraven 18.08.13 v 20:01
Hi, já tatarku považuji v naprosté většině případů za šidítko, které jinak nepoživatelné jídlo činí poživatelným
jsou samozřejmě vyjímky. Ale k pyramidální
záležitosti je to škoda.
Jo, to by šlo
Zkoušel jsem to po třikráte. Zprvu jsem si myslel, že jsouc nyní jen jednoruk, dělám chybu, ale ne. Nejsem to já kdo přestřihává dráty.
S křížkem po funuse, jestli jsi to dělala k obědu. Tatarka zakázaná není, ale mě k tomu nesedí, je to příliš jemná záležitost. Takže jsem ji na rozdíl od Pepíčka nepoužila. Zmatek v tom nadělala ta moje fotka, co překryla původní. Ale všichni si k tomu dejte, po čem vaše chuťové pohárky touží.
A já si k večeři udělám ten Miloškův sos bazalkový, ale bez sýru, ale zato ten sýr k tomu budu přikusovat ve velkých soustech. Na sucho grilovaný toustík, rajčátko… nebo na toustík sos a rajčátko na to, něco jako bruschetta… co říkáš?
268 příspěvků 18.8.13 15:45
@gmp Hele, to schvalne prestrihavas draty, nebo admini blokuji moznost primyho prolinku?
Eventuelně:
http://www. toprecepty. sk/recept/3913-sos-cibulovy-–-studena-omacka/
http://www. toprecepty. cz/recept/35168-sos-kratkych-kalhot-pod-kolena-–-studena-omacka/
Příspěvek upraven 18.08.13 v 15:42
Co dyby si zkusila:
Sos bazalkový – studená omáčka
1 sklenka (2 dl) nasekaných lístků bazalky
3 – 4 zoubky česneku
2 PL nasekaných vlašských ořechů – vyloupaných, bez skořápek
1 dl oleje
1 citron – šťávu
2 PL nastrouhaného sýra – Krolewski
Sůl, bílý pepř
Umixuji bazalku s ořechy, česnekem, solí, pepřem a citronovou šťávou. Postupně, za stálého šmrdlání, přidávám olej. Ušmrdlám do hladké hmoty. Přidám - již bez šmrdlače – nastrouhaný sýr. Promíchám vařečkou a nechám vychladit.
Prosím, mohla bych k té pyramidální záležitosti si dát místo nedovolené tatarky odkapaný jogurt s trochou česneku a máty??
To je pumprdentlich, jak říká Ota Pavel, je to skvělý, ale přitom to stojí za h…! Přejmenujeme to tu na Klikánkov. Mě by to nenapadlo. Řekla bych, že je to vůči Pepíčkovi sprosťárna. A není to poprvé, že?!
Tak snad jdu někoho pochválit a zahnat z čela temné chmury.
5068 příspěvků 14.8.13 09:01
Klikneme na uvodnu fotku, ta se pak zobrazi samostatne..potom klikjneme na dalsi for=to a uvidime pekne foto veze Rizku (tie by som si dala a aj bez chleba) a potom klikneme na dalsi foto a zobrazi sa Pepickova foto
Hele, zmizela Pepíčkova původní fotografie! To jsem z toho už opravdu magor! Teď nevím, proč se to jmenuje Holandský mletý řízek s tatarskou omáčkou!
2302 příspěvků 11.8.12 21:17
Měli jsme dnes k obědu. Jako vždy nikdo nereptal.
Holandský…asi že je tam sýr?