Recept Holandské třešňové řezy

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Holandské třešňové řezy

Postup

1. Rozmrazíme těsto a pak z něj na pomoučeném válu vyválíme obdélník (zhruba 28 x 32 cm), po­délně překrojíme na polovinu a vzniklé pláty necháme asi 10 mi­nut uležet. 2. Višně vy­klopíme na síto a necháme okapat, šťávu, zachytíme do hrnce a povaříme s 40 g cukru. Škrob utřeme dohladka se 2 lžícemi citronové šťávy, rozmícháme ve višňové šťávě a necháme přejít varem. 8 višní odložíme na ozdo­bení, zbylé vložíme do šťávy. 3. Pláty listového těsta dáme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě (elektrický sporák 200°C /plyn stupeň 3) pe­čeme asi 20-25 minut. 4. Zahřejeme marmeládu, propa­sírujeme přes síto a natřeme na jednu upečenou placku. Zbylou citronovou šťávu a moučkový cukr třeme, dokud nevznikne hustá poleva, a rozetřeme na marmeládu. Druhou placku pak potřeme povařeným kompotem a uložíme do chladna. 5. Želatinu namočíme do studené vody. Smetanu a zbylý cukr ušleháme, při­dáme vymačkanou želatinu a promícháme. 2/3 šlehačky natřeme na plát s višňovým kompotem a rozkrájíme na 8 trojúhelníků. Po­slední třetinou šlehačky naplníme zdobící sáček, nastříkáme ozdobně na každý kousek a ne­cháme ztuhnout. Pak poklademe odloženými višněmi. 6. Plát s pole­vou pokrájíme také na 8 trojhrán­ků a každý šikmo přiklopíme na šlehačkový dílek. Nakonec ozdobíme lístky meduňky.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 05.02.04 vloženo
  • 8402x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kousek asi 2280 kJ / 540 kcal
  • 1 balení (300 g) mraženého listového těsta
  • 1 sklenici (720 ml) višní
  • 80 g cukru
  • 2 lžíce škrobové moučky
  • 5 lžic citronové šťávy
  • 2 lžíce višňové marmelády
  • 100 g moučkového cukru
  • 4 plátky bílé želatiny
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • meduňku na ozdobení
  • hladkou mouku na vál
  • pečící papír

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Holandské třešňové řezy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Holandské třešňové řezy

Sem tam tyhle řezy dělávám, jsou ještě tentýž den snědené! Jen je nedělám s višněmi, ale s broskvemi,meruňkami, nebo jahodami. Jahůdky brzy budou, tak budou i řezy. Když je doma v mrazáku listové těsto jsou to pak „rychlořezy“.
Jo, a dělám to z 500 g listového těsta a 420 g nějakého toho kompotu a želatiny 1 1/2 sáčku a těsta než je dám péct potřu rozšlehaným vejcem, marmeládu nedávám a krém je jiný:do mísy rozdrobím 250 g měkkého tvarohu, posypu cukrem, přidám šlehačku a vyšlehám dohladka, pak lehce vešlehám zakysanou smetanu. Do větší mísy pak vysypu želatinový ztužovač a zaliju 150 ml kompotové šťávy (je-li jí málo, doliju vodou) a ruční metličkou rychle šlehám asi půl minuty.Vmíchám tak 2 PL tvarohové hmoty a dál po částech přidávám.Nakonec vmíchám nakrájené ovoce a ev.dosladím. Dám mezi ty upečené pláty- dám ztuhnout a před podáváním pocukruji. Řezy jsou moc dobré, mňam!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz