Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Rozmrazíme těsto a pak z něj na pomoučeném válu vyválíme obdélník (zhruba 28 x 32 cm), podélně překrojíme na polovinu a vzniklé pláty necháme asi 10 minut uležet. 2. Višně vyklopíme na síto a necháme okapat, šťávu, zachytíme do hrnce a povaříme s 40 g cukru. Škrob utřeme dohladka se 2 lžícemi citronové šťávy, rozmícháme ve višňové šťávě a necháme přejít varem. 8 višní odložíme na ozdobení, zbylé vložíme do šťávy. 3. Pláty listového těsta dáme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě (elektrický sporák 200°C /plyn stupeň 3) pečeme asi 20-25 minut. 4. Zahřejeme marmeládu, propasírujeme přes síto a natřeme na jednu upečenou placku. Zbylou citronovou šťávu a moučkový cukr třeme, dokud nevznikne hustá poleva, a rozetřeme na marmeládu. Druhou placku pak potřeme povařeným kompotem a uložíme do chladna. 5. Želatinu namočíme do studené vody. Smetanu a zbylý cukr ušleháme, přidáme vymačkanou želatinu a promícháme. 2/3 šlehačky natřeme na plát s višňovým kompotem a rozkrájíme na 8 trojúhelníků. Poslední třetinou šlehačky naplníme zdobící sáček, nastříkáme ozdobně na každý kousek a necháme ztuhnout. Pak poklademe odloženými višněmi. 6. Plát s polevou pokrájíme také na 8 trojhránků a každý šikmo přiklopíme na šlehačkový dílek. Nakonec ozdobíme lístky meduňky.
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Holandské třešňové řezy
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Sem tam tyhle řezy dělávám, jsou ještě tentýž den snědené! Jen je nedělám s višněmi, ale s broskvemi,meruňkami, nebo jahodami. Jahůdky brzy budou, tak budou i řezy. Když je doma v mrazáku listové těsto jsou to pak „rychlořezy“.
Jo, a dělám to z 500 g listového těsta a 420 g nějakého toho kompotu a želatiny 1 1/2 sáčku a těsta než je dám péct potřu rozšlehaným vejcem, marmeládu nedávám a krém je jiný:do mísy rozdrobím 250 g měkkého tvarohu, posypu cukrem, přidám šlehačku a vyšlehám dohladka, pak lehce vešlehám zakysanou smetanu. Do větší mísy pak vysypu želatinový ztužovač a zaliju 150 ml kompotové šťávy (je-li jí málo, doliju vodou) a ruční metličkou rychle šlehám asi půl minuty.Vmíchám tak 2 PL tvarohové hmoty a dál po částech přidávám.Nakonec vmíchám nakrájené ovoce a ev.dosladím. Dám mezi ty upečené pláty- dám ztuhnout a před podáváním pocukruji. Řezy jsou moc dobré, mňam!