Recept Holandské perníky "Speculaas" Pra

(Hodnoceno 1x) babi Nizozemská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Holandské perníky

Postup

Ve velké míse smíchat mouku s práškem do pečiva a kořením. V jiné míse utřít máslo s cukrem do pěny, přidat vejce a citronovou kůru. Vmíchat polovinu mouky a mleté mandle do umíchaného másla s cukrem. Postupně přimíchat zbytek mouky a vypracovat na tuhé těsto. Zabalit těsto do plastické folie a nachat odpočinout v chladničce po 3-4 hodiny. Rozehřát troubu na 200°C. Dobře vymazat různé ¨Speculaas ¨ formy (nebo jenom jednu, dvě) a lehce je vysypat moukou. Natlačit kousky těsta do forem a odříznout přebytek těsta. Potom opatrně vyklopit těsto z formy a položit na pečícím papírem vyložený plech. Pokračovat se zbytkem těsta. Péct asi 10-15min. (podle velikosti forem a tvarů). Nechat je zchladnout na plechu, potom je nožem přenést na mřížku a nachat úplně vychladnout. P.S.: ¨Speculaas¨ formy původně dřevěné, dnes však někdy porcelánové, nebo i resinové odlitky starých originálů, jsou vesměs vyřezávané figurální lidové umění. Nemáte-li pravé formičky, mohou se použít i jiné. Tento tradiční perník ke sv. Mikuláši, je populární také jako vánoční perníky v Německu a Belgii. Nechejte si chutnat na poměrně tvrdčích, sladkých, kořeněných pernících.

Recept je z kategorií: Perníky

Nahlásit recept

  • 20.10.02 vloženo
  • 11294x zobrazeno

Ingredience

  • 250g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky každého: mleté skořice, nastrouhaného muškátového oříšku, mletého cardamomu, tlučeného hřebíčku a zázvoru
  • 100g změklého másla
  • 125g cukru
  • 1 vejce
  • kůra z 1/2 vosku zbaveného citronu
  • 50g oloulaných, pomletých mandlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 2.12.13 19:54

Originálne formy na speculaas nemám, použila som obyčajnú formičku na medovníčky. A pred pečením som perníky potrela vajcom.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Holandské perníky "Speculaas"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Holandské perníky "Speculaas"

jolana
5068 příspěvků 3.12.13 14:55

Lydusko, pekne su tiez a hned mi dosli na um aj tieto od Drobka..
http://www.labuznik.cz/…ske-kolacky/

PS: casino, OK prelozim vecer.. napisem..kurnik a to stale vravis ze tym mojim hatlaninam nerozumies… :mrgreen: :P..vidis aka som dobrosrdecna a sikovna krom toho ze som nesmierne krasna :oops: a co by som pre ten tvoj mlsny jazyk neurobila.. :mrgreen: :mavam:

di
2452 příspěvků 3.12.13 14:20

Lyduško, holt chyba, to se stává. I ty skinless almonds jsou veselé.

Příspěvek upraven 03.12.13 v 14:22

Lyduska
378 příspěvků 3.12.13 14:18

:-) jasne, ze mate pravdu…len v recepte to tak nenapisali

di
2452 příspěvků 3.12.13 14:08

Mleté mandle jsou ground almonds.;-) (viz grind-ground-ground)

Příspěvek upraven 03.12.13 v 14:19

Lyduska
378 příspěvků 3.12.13 13:46

Jolana, dakujem za link!
Aj tento recept vyzera dobre: http://tanjaskitchen.wordpress.com/…thumbprints/

Lyduska
378 příspěvků 3.12.13 13:39

Grounded almonds :-) su mlete mandle

Příspěvek upraven 03.12.13 v 13:40

casino
4497 příspěvků 3.12.13 12:45
Prý, NĚMECKY, hahaha

Málem jsem odrovnal PC :pocitac: Nakonec ze sebe vyklopil: grounded almonds = uzemněné mandle :nevim: :P
@jolana
Vložte recept, já upeču (pokusím se) a MAKRONKY dodají foto (bude-li co obrázkovat) :)

jolana
5068 příspěvků 3.12.13 11:20

..sa mi zda ze som formy silikon videla v Tchibo asi…davam link na jednoduche vianocne marcipanove pecivo Bethmannchen v prvom linku celkom dole pre tych co vedia nemecky daco o nom..
http://www.gertrud-gilbert.de/programme.htm ..tu vyroba..
http://tanjaskitchen.wordpress.com/…ethmannchen/

:mavam:
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Houbová smaženice Houbová smaženice
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz