Recept Holandská omáčka s kerblíkem a estragonem (pro Berany)

(Hodnoceno 1x) penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Máslo rozpustíme a přelijeme do vyšší nádoby, z níž bychom mohli snadno odlít usazenou syrovátku. Žloutek se solí, pepřem, bílým vínem, citrónovou šťávou, hořčicí a cukrem dáme do hrnce a ve vodní lázni na mírném ohni šleháme, dokud hmota nezhoustne. Pak sejmeme z ohně a nejprve po kapkách, pak tenkým praménkem zašleháme rozpuštěné máslo (zbavené syrovátky). Opraný a okapaný kerblík a estragon jemně nakrájíme, vložíme do hotové omáčky, kterou eventuálně ještě přisolíme a opepříme. Ihned podáváme. Čerpáno z Receptáře ve znamení zvěrokruhu (1989).

Recept je z kategorií: Omáčky k masům

Nahlásit recept

  • 16.04.05 vloženo
  • 12733x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g másla
  • 3 žloutky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 6 PL bílého vína
  • střik citrónové šťávy
  • 1 ČL hladké hořčice
  • cukr
  • hrst kerblíku
  • svazeček estragonu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Shira313 25.5.11 21:06

špargľa a holandská omáčka, to sebe pasuje :o)

Diskuse k receptu Holandská omáčka s kerblíkem a estragonem (pro Berany)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz