Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rohlíky den staré nakrájíme na drobné kostky a polijeme horkým mlékem a sádlem. Promícháme a necháme vychladnout. Přimícháme majoránku, sůl, promícháme, přidáme rozklepnuté vejce a podle potřeby přidáme strouhanku, řádně proděláme. Na válu vysypaném moukou, tvoříme knedlíčky velikosti zelených ořechů. Vaříme ve vroucí vodě až vyplavou. Opatrně vybereme a podáváme ke Kaldounu z drůbků. Zdroj: Recepty našich babiček 1994
Recept je z kategorií: Polévkové zavářky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
14.7.12 12:07
Ve vývaru z uzeného masa chutnaly výborně!
Pokud se dodrží uvedená gramáž, neměl by se vyskytnout problém, já vše
dodržela a knedlíčky se nerozvařily a byly akorát - ani tuhé, ani
rozpadající se…
Mohu doporučit.
Přidala jsem ještě do vývaru hrst strouhané kedlubny a hrst domácích
sušených nudlí.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hodonínské majoránkové knedlíčky
195 příspěvků 1.4.09 19:50
Je to příjemná změna.
ví Bůh, která to byla babička…ale recept je dobrý…a hlavně změna.
Jeno, díky za to vejce, doplním, u nás je kaldoun také oblíbený, jen to husí sádlo nemám, tak ho nahrazuji vepřovým. Řekla bych, že tyto knedlíčky mohou posloužit i jako příloha k zadělávané slepici atd. Dobrou chuť.
311 příspěvků 25.1.09 03:43
teda bedli, i když bydlím 14 km od Hodonína, tak recept vidím poprvé, tak letí do oblíbených a zkusím.
Vypadají úžasně, to musím zkusit. Ke kaldounu dělám houskové malé knedlíčky, bude změna. Vajíčko, co je v ingrediencích, se v postupu neobjevuje. Je to sice jasné, ale raději ho tam doplň
Určitě by byly dobré i do jiných polévek.
U nás se kaldoun nedělá jako polévka, ale jako samostatné jídlo, omáčka
je hustší, případně se doplní květákem, hráškem a podává se
s malými knedlíčky nebo rýží nebo těstovinami. Hned se někde kouknu po
drůbcích.