Recept Hnusná kuřecí polífka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Výborný, nejlepší, výtečný, vynikající, super až boží… / polévka, guláš, lák, marináda, buchty, knedlíky… (kombinujte do bezvědomí).
Tak někteří autoři titulují svoje recepty. Vydal jsem se opačnou cestou, která na těchto stránkách asi moc úspěch mít nebude. Pohanil jsem svůj recept už v názvu.
Ale proč to nezkusit?

Postup

Prsíčko protkneme klínky bavorského špeku (pro lepší tknutí je dobré klínky špeku předem zamrazit). Hojně popepříme a posolíme. Mrkev a pórek nakrájíme na tenká kolečka. Na másle osmahneme prsíčko po obou tvářích - a vůbec se s ním nemazlíme. Pak přidáme kolečka mrkve, (cibulky vcelku), orestujeme, přidáme mouku a vyvařečkujeme. Zalijeme vývarem (můžeme přibělit mlékem), vhodíme buket a za občasného míchání jemně vaříme. Pět minut před tím, než dostaneme hladeček, vyjmeme buket a vhodíme kolečka pórku. Chuťově doladíme. Prsíčko vyjmeme z polífky, tence narostbíftujeme napříč a vyložíme jím talíř. Zalijeme krémovou polífkou a posypeme nasekanou kudrnkou. Poznámka: * tenké plátky žampionů nebo hlívy také neuškodí, hlavně ale ne žádné výrazně aromatické houby, * pro tvrdé jádro šmakounů je možné prsíčka před nalitím polévky obložit několika tenkými plátky romadůru a posypat je drceným pepřem - na barvě nezáleží, nejsme rasisti, * verzi pro ultra-hooligans raději uvádět nebudu, protože jsem pseudogentle, * polévka by měla být jemně krémová, bez chuťového násilí, jazykově přítulná - strávníci při konzumaci plátků prsíček v polífce budou mít stejně dost starostí se svými bryndáky!

Recept je z kategorií: Krémové polévky

Nahlásit recept

  • 19.01.10 vloženo
  • 6110x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 kuřecí prsíčko
  • 10 cm mrkve
  • 10 cm pórku
  • (4 mini cibulky)
  • 5 klínků bavorského špeku
  • 1-2 PL hladké mouky
  • 1 PL nasekané kudrnky
  • buket garni
  • máslo
  • zeleninový vývar, (mléko)
  • sůl, mletý bílý pepř.

Doporučená příloha

  • chléb (topinka) namazaný utřeným česnekem se solí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hnusná kuřecí polífka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hnusná kuřecí polífka

Kvetka
149 příspěvků 21.1.10 17:28
Re: Hnusná kuřecí polífka

Tak vám všem pěkně děkuju. Jsem v pracovním procesu, odvážně jsem nakoukla do Labužníka, přečetla jsem si Hnusnou polífku, zjistila jsem že mám strašnej hlad a že jí budu muset uvařit....... a potom jsem přečetla komentáře. A to je konec. Pupek mě rozesmál tak, že už nemůžu dál předstírat, že pracuju. Přiznám se spolupracovníkům a přečtu jim, jak Pupek uvaří čaj z pytlíku. Máme postaráno o pár minut života navíc. Pupku drž se.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.1.10 16:23
Re: Hnusná kuřecí polífka - casino

Cože?

casino
4494 příspěvků 21.1.10 16:16
Re: Hnusná kuřecí polífka

No, pokusím se býti decentní. Myslím, že ubohé kroupy za název nemohou :-) Podle jandule by se i světlá ovarová polévka, pokud se do ní přihodí kroupy, mohla jmenovat také prdelačka. Nejmenuje! Dokonce ani když v kotli při zabíjačce povaříme vše co se povařit má (tlačenky, jitrnice, jelita) a žádné jelito nepraskne, tak bych nemluvil o prdelačce. Teprve když opláchneme mísu od míchané krve, lavor od jelit a přihodíme zbytek co jsme v brutvanu neupekli na obcházku, tak se nám v kotli narodí PRDELAČKA :-))) Jistě, všichni to známe!
Cenzura je sice svinstvo, ale autocenzura může být prospěšná, někdy i žádoucí. Dokonce i na Labužníkovi… Ale mohu se mýlit, že Pupek?

svato
1423 příspěvků 21.1.10 14:54
Re: Hnusná kuřecí polífka - Mrtvolka,

vďaka, povedala si to za mňa. Ja som už dvakrát začala písať, ale vždy sa mi tam priplietla nejaká jedovatosť, tak som sa rýchlo zabrzdila.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 21.1.10 13:49
Re: Hnusná kuřecí polífka

Pupku máš svatou pravdu, že z jelit je to „náhražka“ prdelačky. Kolikrát jsem hodiny vymíchávala prdelačku, aby byla hedvábně krémová!
A kdyby někdo nevěděl proč prdelačka, ať si prohlédne zblízka kroupu ječnou - není to dokonalá „prdélka“?

anickav
2904 příspěvků 21.1.10 05:04
Re: Hnusná kuřecí polífka

Tak ma miláčik oklamal, čo sa zemepisu týka …V Horažďovicích prdelačka bola a vraj dosť často! A nútil ma variť ju z kupovaných jaterníc a krvavníc a bez problémov sme ten výraz doteraz doma používali…svatá prostota!:D

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.1.10 04:49
Re: Hnusná kuřecí polífka - Mrtvola

Kdyby nebyla tak báječně hnusná a vulgární (v tomto případě význam: lidový, běžný), tak ji sem nedávám.
Asyrská „tento“ je sice možná košer, ale je to jenom náhražka. Tak aby zase nebyly stížnostě… Stejně tak i prejtovojelitová polífka je tak trochu švindl.
Ale pravá zabijačková prdelačka, to je panečku jiná Jihlavanka!

mrtvola
1394 příspěvků 21.1.10 04:32
Re: Hnusná kuřecí polífka Pupku,

ta polífka je hnusně dobrá! Ejina varianta je ještě hnusnějc lepčí.
Asyrská prdelačka má jednu neocenitelnou výhodu - je halal i košer .

Aničko, Horažďovice nejsou na Šumavě, ba dokonce ani v Pošumaví.

Ad debata: preferuju hnusnou polífku před baaaječnou mňamkou. Jsem-li kvůli tomu vulgární, pak preferuji vulgaritu.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.1.10 02:50
Re: Hnusná kuřecí polífka - Eja

Tak to je ono! Konečně stejný Rh. Smekám.
Psaný recept není dogma ani Bible, je jako nebe po ránu. Voňavé, nevyzpytatelné, svobodné…
Vylezu z hangáru, jedno oko zavřu, druhé hodím vertikálně, něco mě někdy napadne (možná) – a pak se uvidí.

Pak si na obalu čajového pytlíku přečtu „recept na přípravu vynikajícího pravého čaje“ ve 4 jazycích, vzteky sním pytlík i s obalem a šňůrkou (pro Mlsala: to není ten pytlík, obal a šňůrka, co máte na mysli) – a uvařím si normální kafe, protože tam žádný návod není.

Eja
3862 příspěvků 21.1.10 01:59
Re: Hnusná kuřecí polífka

No, Pupku, já si recepty občas trochu poupravím - tyrolský špíček nebyl v prsínku ale proužky orestované a stejně jako prstýnky z pórku nasypané na talíři na polífku…Bez mlíčka.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.1.10 01:32
Re: Hnusná kuřecí polífka - Eja

Jsem rád, že ti chutnalo. I když mezi náma děvčatama je to polífka jenom tak na pohlazení trávicích hadic, jinak žádná sláva.

S tou Asyrskou „tento“ si to ještě rozmysli. Naše „tento“ z jelita je daleko lepší. Tohle jsme museli kdysi dávno udělat pro jednoho našeho spolužáka, který furt chodil s koberečkem srolovaným v podpaždí, cosi si brblal jedním směrem, nejedl vepřové a v životě nepil nic tvrdšího než brněnskou vodu z vodovodu. A nám ho bylo líto, že zatím co my jsme si dávali mezi přednáškami „tento“ s 3+5+1+1 (3 rohlíky, 5 piv, 1 tlačenku s octem a cibulí, 1 chleba), tak on byl chudák celý den hladem.

Eja
3862 příspěvků 21.1.10 01:30
Re: Hnusná kuřecí polífka

Pupku - jo.
Ale polífka byla moc dobrá. A vo tom to je :-)

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.1.10 01:16
Re: Hnusná kuřecí polífka - všem postiženým

Mírumilovná otázka: Nechceme už toho nechat?

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.1.10 01:02
Re: Hnusná kuřecí polífka - Mlsala

Termin „tampon“ jste jako prvni a zatím jediný pouzil(a) vy!!! Podle mě je sprostý ten, co sprostě myslí. A jestli vás bere si dávat na hlavu latex, no proč ne, ale necpěte to na hlavu jiným. Jezte si co chcete…
Co je zde vulgárního a sprostého (kromě vašeho latexu a tamponů)? Ještě mně to nikdo neukázal.
Na váš názor o nějekém rozvracení Labužníka máte právo, psychiatři tomu říkají schizofrenie.
Co se Hyenka týče, ten dostal BAN právem – a ode mě navíc po tlamě. Vaše rozpory si ale řeště s ním a ne se mnou (mimochodem, když doma mluvíte třeba moravsky, nemůže čekat, že váš nezdárný potomek bude mluvit japonsky). Tím ho ale neomlouvám.

oldsoft
682 příspěvků 21.1.10 01:00
Re: Hnusná kuřecí polífka

Pupek nic nerozvrací, jen si dělá legraci z těch věčných „vynikajících“, „lahodných“ a kdovíjakých ještě názvů. Vulgární mi nepřipadá.

Eja
3862 příspěvků 21.1.10 00:53
Re: Hnusná kuřecí polífka

No tak já se snad vrátím k receptu - právě jsem dojedla talíř téhle polífky. Doporučuji. Zítra asi udělám asyrskou prdelačku. Pokud název někoho pohoršuje tak bohužel jiný název neznám, i když samozřejmě tohle je prdelačka trochu jinak.
Pamelo, máš pravdu. viz komentář nad Tvým příspěvkem.
Možná některé dámy naštvu - ale rozdíl mezi vulgarismy a vtipem vám zřejmě není zcela zřejmý, což je koneckonců hlavně vaše škoda.

anickav
2904 příspěvků 21.1.10 00:22
Re: Hnusná kuřecí polífka,Pupek,

manžel bol na Šumave na vojne a názov „prdelačka“ doniesol odtiaľ. Pretože chovali prasce (ráj vepřů), mali aj zabíjačku a ten názov mala vraj zabíjačková polievka. A prežil tam nádherný rok života…

Mlsala
21 příspěvků 20.1.10 23:56
Re: Hnusná kuřecí polífka

Tady už nejde o ulítlé název ani o recept samotný. Vypadá to na pokus rozvrátit Labužníka zevnitřku. Všimli ste si , že až na výjimky úbylo normálních diskuzí? Jako by se mačové domluvili že otráví svýma vulgárnostima a slovními exhibicemi zbytek fóra a když se někdo nad tím pozastaví tak mu na:,–(í psí hlavu. A že některé ženy a je jedno z kterého břehu Moravy je v tom podporují. Že jiné , než by snášely sprosťárny raději mlčí , pokud už neodešly. Hyenek spáchal harakiri a je jen škoda že jeho siamská dvojčata to přežila. Pupku reklama na tampony to je Pepíčkova věc , ale pokud bys rád propagoval i latexové produkty buď té dobroty a vyzkoušej napřed na sobě-nejlíp přetažením přes obličej. Další páni Casino , gmc , Manana , martin-etzl, martinsog, RR , Spiser taky přibržděte

pamela
68 příspěvků 20.1.10 23:19
Re: Hnusná kuřecí polífka

Pupek je borec!A hlavne,ac pise polifka a atd.,komentare pise bez hrubek!!!!!Coz se o jinych pisatelich rici neda…a myslim,ze pise vtipne,s vulgaritou to nema nic spolecneho.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.1.10 22:25
Re: Hnusná kuřecí polífka - Jandule

Co furt máte s tou obhroublostí? Já ten recept četl i pozpátku, komentáře taky a nic obhroublého tam nevidím. Tak mně to někdo řekněte „na rovinu“, abych věděl, co někomu vadí. No a když místo polévka říkám polífka, tak to snad není takový hřích… A to, že jsem použil názvy dvou firem (aniž bych specifikoval konkrétní výrobek), a nějaká medůza si pod tím představí „něco“, tak o tom už je Mazda mluvit.

Jandule, děkuji ti za pochopení, protože mně ani kolikrát o ty recepty tak nejde (i když jsou všechny vlastnoperorálně otestovány), ale jak jsi roztomile napsala - o ty minuty smíchu. I kdyby to byla minuta jenom jedna a jenom pro jednoho člobrdu. Nasra-žených lidí je všude vůkol přehršel.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 20.1.10 21:35
Re: Hnusná kuřecí polífka

Pupku, nikam se zase neztrácej, nejednu minutu života jsi mi prodloužil svým humorným pojetím receptů. (údajně každá minuta smíchu prodlouží život o stejnou dobu). Nevadí mi mírná obhroublost, vadí mi vulgárnost a to Ty nejsi.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.1.10 20:15
Re: Hnusná kuřecí polífka - Jolana

Jedna polifka z archivu special pro tebe. Bohuzel nevim, jak se rekne „prdelacka“ slusne a spisovne, tak to davam radeji sem do komentaru… Nebo me zase pokousaji!

Asyrska prdelacka (Bohušofka):
100 g varenych krup,
100 g cocky,
200 g naskrabanych drubezich jater,
1 cibule,
1 mrkev,
(2 brambory),
4 strouzky cesneku,
sul, mlety pepr,
spetka skorice,
1 feferonka,
1 KL majoranky,
zeleninovy vyvar,
olej.

Z uvedenych surovin se uvari husta silna polifka, ze ani jedno Mustafovo oko nezustane sucho a veprove zustane cele. Majoran, feferonku (pripadne i dvojity cesnek az na konec na dochuceni). :o)

jolana
5068 příspěvků 20.1.10 19:49
Re: Hnusná kuřecí polífka

Ahoooj je pozdrav :) nie rozlucka!

jolana
5068 příspěvků 20.1.10 18:06
Re: Hnusná kuřecí polífka

Pre porek som skoro rano letela jak strela, spek grecky-dobry, topinka s cesnakom tiez bola…a vies, ze v podstate je ten nazov vystizny namojvieru, bo je to tak dobre, ze jej bolo az hnusne malo..:o
Vdaka :)

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.1.10 17:36
Re: Hnusná kuřecí polífka - a konec!

Já jsem věděl, že budou problémy… Musím souhlasit s e.s.t.e.r - když nemám rád lečo, tak ho prostě nejím! Někdo volí Losnu, někdo Mažňáka. Ale proč se zbytečně škorpit nad obyčejnou polévkou. Chybí nám všem trošku pokory a spousta tolerance.
To Esme - máš pravdu, jen bych dodal, že s kamarádama v hospodě řešíme úplně jiné problémy :o) A co se některých „dam“ týká, my jim s chlapama v hospodě říkáme bezpohlavní medůzy (mluví zá:,–(ně spisovně, kárají kohokoliv za cokoliv, potravu by nejraději vstřebávaly celým tělem, zá:,–(ně nic nevylučují, rozmnožují se pomocí Ducha svatého, pod polštář si dávají Kafku a je s nimi hrozná sranda).
To Sveva - Békák brekekednek vagy a kutya vonított?

Mnoho povyku pro nic (jak napsal český dramatik Ferda William Pytlík).

ester
288 příspěvků 20.1.10 17:02
Re: Hnusná kuřecí polífka

Na druhou stranu,jestli znáte Pupka a jeho „žargon“ vám nesedí,tak prostě jeho věci nečtěte.........teda to k tomu napadá mě......přeci nebudu hýbat tím druhým,aby si zbrousil jazyk…,ale radši hýbnu sebou..PROSTĚ TOHLE NEČTU A BASTA FIDLI..
Mám s tím takhle dobrou zkušenost,i když zrovna včera jsem rozklikla jednu zkušenost,kde mám TOHLE NEČTU A BASTA FIDLI a nejradši bych se neviděla…

nynuna
26 příspěvků 20.1.10 15:09
Re: Hnusná kuřecí polífka

Milý Pupku, nikam se neztrácej,
tvoje recepty miluju.

esmeralda
4813 příspěvků 20.1.10 14:41
Re: Hnusná kuřecí polífka

Nevím zda je Sveva učitelka ale dáma definitivně je.

Jiným stylem se asi člověk baví s kamarády v hospodě a jiný styl je vhodný na stránky které může číst každý.

peon11
14 příspěvků 20.1.10 13:17
Re: Hnusná kuřecí polífka

že Vy jste svevo učitelka?

sveva
751 příspěvků 20.1.10 05:31
Re: Hnusná kuřecí polífka pupek

Moc se omlouvám. Nevěděla jsem, že některé recepty a komentáře nesmím číst. Ale na páru se mohu těšit?
Zdravím.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.1.10 03:25
Re: Hnusná kuřecí polífka - sveva

Tento recept není určen vám. Pokud vás obtěžuje nechutná zbytečnost, tak si slovo „tchýně“ nahraďte dvojslovím „matka manžela“ a slovo „bryndák“ lze opsat třeba „plínka pod hubu“. Jiná pohoršující ani obhroublá slova jsem v receptu nenašel.
Pokud reagujete na moji odpověď na něčí konkrétní dotaz k receptu (ne váš), tak se vás musím zeptat: „a co je vám po tom“?
PS: Věřte mi, že jak jen to půjde a bude to pro mě snazší, zmizím odtud jako pára nad hrncem.

sveva
751 příspěvků 20.1.10 02:42
Re: Hnusná kuřecí polífka

Takže nakonec je to opravdu hnusné. Proč nás stále obdařujete nechutnými zbytečnostmi? Neříkal jste, že znechucen odcházíte? To mne mrzelo, stačilo trochu obrousit mluvu.
Zdravím

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.1.10 00:03
Re: Hnusná kuřecí polífka

Kamaradka: tak si to slovo „hnusná“ přejmenuj třeba na „tchýnina výborná až vynikající super nejlepší polífka“ :o)
Eja: bavorský být nemusí (ale já to dělal z bavorského, tak jsem to tak napsal). Klidně můžeš použít i tyrolský :o))). Lebo oravsky udeny. Bo hociaky inaksi. Hlavně tam necpi naši českou „anglickou“ slaninu - to to prsénko raděj nešpikuj nebo ho špíkni OB nebo Tampaxem - chuť to má zhruba stejnou, ale líp se to vytahuje, bo to prý má šňůrku. :)

Labužník kamaradka02
78 příspěvků 19.1.10 23:03
Re: Hnusná kuřecí polífka

Nechci vařit nic hnusného !!!!!!!!!!!!!!

Eja
3862 příspěvků 19.1.10 22:54
Re: Hnusná kuřecí polífka

Pupku, já snad půjdu shánět bavorský špek…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz