Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V pánvi - nejlépe teflonové - rozehřejeme máslo. Cibuli nakrájíme na slaboučká půlkolečka a vhodíme na rozpálené máslo. Necháme opékat dokřupava. Hlívu nakrájíme na proužky a přidáme do pánve. Oloupané stroužky česneku rozplácneme plochou stranou nože, pokrájíme na plátky a vhodíme k opékající se hlívě a cibuli. Při občasném protřepání necháme smažit asi pět minut na plné teplotě. Mezitím nakrájíme neoloupané syrové brambory na tenká, asi dvoumilimetrová kolečka. Přidáme do pánve, osolíme, promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka, trvá to asi 10 minut. Hnědé připečeninky jsou žádoucí. Podáváme k masu nebo samotné se zeleninovým salátem. Zdroj: Moje dnešní náhlá inspirace při nutnosti spotřebovat hlívu..:-)) Měli jsme k tomu hejka po mlynářsku a ačkoli ryby milujeme, všichni se shodli, že ta příloha je na tom nejlepší...:-))) Tip: Pokud v úvodu přidáme proužky slaniny a dokřupava je vypečeme, budeme mít samostatný pokrm.
Recept je z kategorií: Bramborové přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
12.5.20 14:47
Neurazí, nenadchne. Určitě bych dokázal hlívu využít i lépe.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hlíva s bramborami
546 příspěvků 25.1.09 03:43
ano, také mi chutná cibulka „dohněda a dokřupavoucna“, jak tak pěkně píšeš (i když jsou jídla, kde to může být i jinak, samozřejmě)… a také ji často takto osmahnutou používám (v receptech obvykle píši „do jemněhněda“). Ten olivový olej mě napadl proto, že je trochu chuťově specifický a tuto specifičnost dodává i pokrmům, které se s ním připravují - není to úplně obvyklý tuk (proto se také podle mého názoru nehodí ke všemu…). A jelikož tento receptík je skutečně pro mé chuťové buňky velice „uživatelsky přítulný“, tak jsem si téměř jist, že bude vyzkoušen (ostatně, je mezi oblíbenými)! Ona ta hlíva není vůbec špatná! Přeji pohodový a klidný pondělní státní svátek!
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
jsem ráda, že Tě recept zaujal, u nás vznikl z nějaké náhlé inspirace, ale ujal se a zařadil se mezi osvědčené stálice.
Jestli použít olivový olej místo másla… Asi to bude ve výsledku hóódně podobné a nejspíš se to nebude tak připalovat. Jenže kupodivu, zde je to připalování žádoucí, pokud tedy máš rád cibulku dohněda a dokřupavoucna), jako já.
Třeba to někdy vyzkoušíš. V tom případě - s máslem či bez - přeji dobré chutnání. B.
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Hlívu ústřičnou používám dost často (1/nejsem žádný velký houbař a poznám tak deset druhů hub v přírodě; 2/ je i mimo houbařskou sezónu k dostání poměrně pravidelně a poctivě houbově voní). A v této kombinaci mě to nadchlo - fakt, nejenom jako příloha. Dovedu si to představit i jako samostatný a velice příjemný pokrm, jak píšeš! Možná bych v tom případě zkusil místo másla olivový olej; bylo by to akceptovatelné?
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky, terrinko. To já zas jo, vymýšlím skoro pořád.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
to je tak jednoduchý, rychlý a skvělý. Hlívu ústřičnou máme moc rádi, neustále jí kupuji a strkám jí téměř všude, kde to jen trochu jde. Jak může z „nouze“ vzniknout báječný recept viď?
Tak díky, že jsi to tak príma vymyslela a vymýšlej často !!! Antikarcinogenní paráda Jana