Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Vafle připravujeme v olejem pomazaném vaflovači z kvásku, cukru, mouky, másla, mléka, soli, citrónové kůry. Kvásek můžeme nahradit práškem do pečiva, mlékem, podmáslím, smetanou či jogurtem. Vláčnější vafle získáme, pokud do směsi přimícháme strouhaná jablka.
Těsto bez prášku do pečiva i droždí dostaneme, pokud spojíme vejce, mouku, tuk, cukr, mléko a nakonec tuhý sníh z bílků. Máme-li rádi čokoládu, přidáme ji nastrouhanou do těsta anebo místo ní kvalitní kakao na vaření. Hotové vafle zdobíme vyšlehanou šlehačkou, tvarohem, čokoládou, ovocem, ořechy, zmrzlinou.
Slané vafle bez cukru obložíme šunkou, sýrem, opraženou slaninou, salámem, oreganem, rajčatovou omáčkou, houbami či tuňákem jako mini pizzu.