Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pravý tatarák připravujeme ze strouhané, syrové hovězí svíčkové, kterou dochutíme žloutky, solí, pepřem, nasekanou cibulkou, česnekem, olivovým olejem, hořčicí, kečupem eventuelně petrželkou, kapary nebo cayennským pepřem. Jako předkrm často podáváme tatarák z lososa, kam dáváme navíc bílé víno, estragon a pokud chceme, výborně chutná s nasekanými kyselými okurkami a vařenými vejci. Pro tento typ pokrmů je vhodná hrubá mořská sůl. Pokud ho chystáme pro návštěvu, dáme dochucovací suroviny do mističek a necháme je sami si směs namíchat.
Falešný tatarák spočívá v nahrazení masa vařenými strouhanými brambory. Přidáváme česnek, pálivou papriku, dále pak suroviny, které běžně do tatarského bifteku patří. Stejně tak lze maso či rybu nahradit houbami, lilkem, sýrem.
Běžně se podává na topinkách, toastech či vece.