Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Základem pro tatarku je majonéza, kterou vyrobíme šleháním žloutků za pomalého přilévání oleje nebo ji můžeme koupit v obchodě. Do této směsi ještě přidáme na kostičky pokrájenou cibuli, kyselé okurky, sůl, pepř a trochu láku. Někteří ji mají rádi s kapary, paprikou a nejrůznějšími bylinkami. Ingredience vždy krájíme na co nejjemnější kousky.
Majonézu někteří úplně nebo v poměru 1:1 nahrazují hořčicí, jogurtem, zakysanou smetanou, aby ji odlehčili. Specialitou je tatarka z vařených vajec, která rozmixujeme s mlékem, hořčicí, octem, solí, olejem, česnekem, cibulí a kyselými okurkami.
Konzumujeme ji k masům, rybám, zelenině, smaženým pokrmům, v salátech, koktejlech. Nahradit ji lze omáčkami, salsami, dipy či jinými pochutinami.