Svíčková - recepty

Krémovou omáčku ke svíčkové připravíme z očištěné, pokrájené či strouhané kořenové zeleniny, kterou orestujeme na oleji. Pokud přidáme cukr, můžeme nechat zeleninu trochu zkaramelizovat. Maso nasolíme, prošpikujeme slaninou a vložíme na zeleninový základ, kde ho opečeme. Nejlepší je připravovat svíčkovou v tlakovém hrnci. Zalijeme vodou a dusíme s bobkovým listem, novým kořením, kuličkami pepře, tymiánem, jalovcem, popřípadě podle chuti zastříkneme vínem nebo přisypeme brusinky, plátky citronu, hořčici apod.
Po upečení maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme, přilijeme smetanu, kde jsme rozmixovali mouku. Dochutíme solí, cukrem, citrónovou šťávou nebo octem. Propasírujeme anebo rozmixujeme.
Kdo nemá rád sladké omáčky, neměl by přidávat hodně mrkve. Lepší barvu získáme přidáním trošky zkaramelizovaného cukru. Hustou omáčku naředíme vodou, mlékem či smetanou, řídkou zahustíme moukou.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz