Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pravý Sachr dort se připravuje z másla, které vyšleháme s cukrem, žloutky, vanilkou a čokoládou, kterou jsme si rozehřáli ve vodní lázni. Čím víc procent čokoláda na vaření bude mít, tím lepší chuť dort získá. Do směsi po částech vmícháme našlehané bílky, poté prosátou mouku. Pečeme v troubě a necháme vychladnout.
Rozřízneme korpus a potřeme mezi pláty i ze stran marmeládou svařenou s rumem. Necháme zaschnout a dále zalijeme čokoládovou polevou, kterou jsme připravili z čokolády, cukru a vody za vysoké teploty. Opět necháme zatuhnout a dáme vychladit do lednice. Podáváme s vyšlehanou oslazenou smetanou.
V Čechách do těsta přidáváme ještě kůru z citrónu nebo strouhané oříšky, čokoládu někdy nahrazujeme kakaem.