Rybí prsty - recepty

Rybí prsty připravujeme například z tresky, pangase, kapra apod. Rybu nakrájíme na tyčinky nebo nameleme, osolíme, přidáme kmín, česnek, papriku, kari, kopr podle naší chuti. Chvíli necháme marinovat, poté obalujeme v trojobalu nebo v těstíčku z mléka, mouky, vejce, soli, smažíme v oleji nebo pečeme v troubě na pečícím papíře.
Část ryby lze nahradit uvařenými rozmačkanými bramborami. Těstíčko bude lépe chutnat, pokud do něj přilijeme trošku piva či vína, když do něj nastrouháme sýr nebo celer a na závěr rybu obalíme v kukuřičných lupíncích, sezamu či ovesných vločkách. V Německu se rybí prsty podávají nejčastěji s bramborami, kyselými okurkami, smetanovou nebo lanýžovou omáčkou a koprem, v Čechách s bramborovou kaší.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz