Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Ravioly jsou těstoviny, které plníme masem, zeleninou, sýrem apod. Těsto vyválíme z mouky, vejce, vody a soli, stejně tak jako jiné druhy těstovin. Mouku pšeničnou lze nahradit celozrnnou, kukuřičnou, špaldovou i žitnou. Vytvarujeme obdélníčky, které nadíváme, spojíme a vaříme ve vroucí, osolené vodě.
Náplň z masa, nejčastěji mletého, připravujeme jeho osmahnutím na cibulce. Dochutíme česnekem a pepřem. Kromě tohoto klasického receptu se můžeme setkat s nádivkou ze šunky, sýra (ricotta, tvarůžky, mozarella, parmazán, niva, eidam, brynza), humra, tuňáka a jiných ryb, krevet, kuřecího, hovězího a vepřového mletého, klobásy, paprik, hub, kukuřice, hrášku, špenátu, cukety, lilku, brokolice a jiného. Hmotu můžeme spojit bešamelem, smetanou, rajským protlakem, vínem, strouhankou, vejci, vždy dle chuti kuchaře a použitých surovin.
Vegetariáni vaří ravioly plněné sójou, tofu či zeleninou. Ve Francii je plní především mořskými plody, bylinkami, v Itálii čerstvými sýry, pestem, špenátem, rajčatovou šťávou. Ve Spojených státech se těší oblibě humrové ravioly.
Různě barevné získáme, pokud je obarvíme špenátem, červenou řepou apod.