Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme sníh z bílků, mouku s práškem do pečiva, rozprostřeme na pomazaný pečící papír a pečeme v troubě. Ještě horký plát sejmeme z plechu, odloupneme papír a utěrkou rolujeme, jinak nám poté popraská. Dvojbarevnou roládu získáme upečením dvou plátů, přičemž do jednoho přidáme kakao.
Rozličné náplně připravujeme z tvarohu, smetany, jogurtu, šlehačky, do kterých přidáme želatinu nebo ztužovač. Dále natíráme marmeládou, pudinkem, krémy a vtiskáváme ovoce. Celou roládu poléváme čokoládou, citrónovou a jinými polevami, sypeme kokosem, mandlemi, duhovým zdobením. Necháme ztuhnout v ledničce.
Těsto připravíme i bez mouky, a to smícháním žloutků, vyšlehaných bílků, holandského kakaa a cukru. Dále upravujeme běžným způsobem.