Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Penne nesou název těstoviny, jež jsou sekané na krátké trubky. Vyrábí se z mouky, vejce a vody převážně průmyslově. Vaříme je ve vodě, kam jsme přidali trošku oleje, aby se neslepily.
Slouží jako příloha i hlavní jídlo. Díky pěknému tvaru jsou v restauracích oblíbenou surovinou na přípravu salátů. Podáváme podobně jako ostatní těstoviny s rajčatovou, sýrovou, smetanovou, houbovou omáčkou, se všemi druhy mas i ryb, zeleninou, sýry, uzeninou, bylinkami, zelím, mořskými plody apod.
Hlavně děti mají rády penne na sladko, a to s ovocem, tvarohem, mákem, povidly, čokoládou nebo přepuštěným máslem a skořicí.
Zvláštností je italsko-americký recept penne alla vodka, kam kromě česneku, papriček, smetany a sekané pažitky přidáme ještě necelou deci vodky.