Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Lasagne máme spojené s italskou národní kuchyní. Tyto těstoviny mají tvar obdélníkových plátů, které nejsou složité na přípravu. Vyrábí se z mouky, vajec, vody, soli, eventuelně oleje. Takto připravené klademe hned do pekáče a vrstvíme náplň. Kdo preferuje místo křupavých lasagní měkké, může je ještě nechat přejít varem.
Mezi vrstvy těsta klademe náplň z mletého hovězího masa, bešamelu a rajčatové omáčky – takto se připravují pravé italské lasagne. Ve Florencii v nich najdeme špenát, kuřecí maso a sýr. Variantou je tuňák, houby nebo zelenina.
Místo těstoviny můžeme jednotlivé vrstvy tvořit z plátků kedlubny, lilku, cukety, palačinek apod. Mezi sladké moučníky řadíme lasagne s jablky, tvarohem a skořicí.