Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Nasolenou a opepřenou jehněčí kýtu můžeme péci v troubě s česnekem, rozmarýnem a jinými bylinkami. Výpek dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Australané kýtu česnekem přímo špikují. Potom ji pečou ve směsi z rozmixovaných rajčat, citrónové šťávy i kůry, oleje, hořčice, cukru a pepře. Ve Francii se kýta peče na tence nakrájených bramborách s česnekem, cibulí a bylinkami, které jsou ponořené ve vývaru.
U nás kýtu často plníme, a to většinou žampiony orestovanými na cibulce se slaninou, dušenou zeleninou nebo klasickou nádivkou z veky rozmočené v mléce, vajec, soli, pepře, másla a muškátového oříšku. V Řecku se zase nadívá olivovou pastou. Ke kýtě skvěle sedne i mrkev, hořčice, rajčata, víno, skořice, balzamiko, džem, citrusy.