Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Hovězí na houbách připravujeme ze zadního prošpikovaného masa, které ze všech stran opečeme na cibulce, osolíme, dáme do pekáčku, obložíme nakrájenou cibulí, očištěnými, osmahlými houbami, které dochutíme kmínem a zalijeme vývarem. Pečeme v troubě. Nakonec houby přecedíme, omáčku zahustíme moukou a spolu s houbami důkladně provaříme.
Maso nemusíme péci vcelku, ale na plátky s tím, že je před osmahnutím obalíme v mouce. Kdo má radši jemnější pokrmy, přidává do omáčky kousek másla, víno nebo smetanu.
Na tento pokrm se hodí roštěná na plátky a hovězí zadní na pečeni. Na Slovensku maso krájí na kostky, osmahnou na sádle, kromě výše zmíněných surovin zalévají vínem a zahušťují chlebem. Ve Francii se konzumuje často hovězí po Burgunsku, tedy restované na bylinkách, víně, s houbami, cibulí a slaninou, lehce flambované na trošce koňaku a poté pečené.