Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Gulášovku připravujeme z předního hovězího masa, které osmahneme na cibulce, podusíme, okořeníme paprikou, kmínem, dochutíme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninou, podlijeme a zahustíme jíškou. Výraznější chuť polévce dodají loupaná rajčata i česnek. Přední hovězí maso můžeme vyměnit za zadní hovězí, vepřovou plec, kuřecí párky, klobásu, srdce nebo mleté maso. Mimo jíšky zahušťujeme také nastrouhanými bramborami.
V Tyrolích připravují polévku kromě výše uvedených surovin i z rajského protlaku, vinného octa, libového hovězího a majoránky. Gulášovou polévku lze připravit též na způsob segedínu tak, že ji zahustíme kysaným zelím.
Je oblíbená i trampy, kteří ji jednoduše připraví v kotlíku z hovězího masa v konzervě, leča ve sklenici a z brambor.