Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Dětskou přesnídávku připravíme z oškrábané strouhané mrkve, oloupaných jablek bez jádřince dušením, za přilití malého množství vody. Nakonec osladíme a vše rozmixujeme na kaši. Pikantnější ovocnou přesnídávku získáme díky skořici, citrónové šťávě. Hutnější bude, pokud vmícháme do směsi pudink, smetanu či tvaroh, zasypeme cereáliemi nebo vtlačíme několik dětských piškotů.
Místo mrkve či jablek můžeme použít i sladké ovoce jako banán, švestky, broskve, meruňky, jahody, maliny, dýně, borůvky, hrušky.
Na zeleninovou přesnídávku se hodí brambory, mrkev, hrášek, brokolice, květák, rajčata. Doplnit můžeme rýží, těstovinami, libovým vařeným hovězím, kuřecím, králičím, krůtím, rybím nebo telecím masem. Rozmixujeme, pokud se nám zdá moc hustá, zředíme vývarem.