Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pokud nemáme rádi kupovanou, připravujeme si z kakaa, másla, mléka a cukru polevu domácí tak, že všechny suroviny rozpustíme ve vodní lázni. Pokud preferujeme polevu z kupované čokolády, přidáme do ní jen máslo, nebo solamyl, mléko a popřípadě i cukr. Máme-li radši hustší polevu, vmícháme ještě pudinkový prášek, popřípadě smetanu. Silnou čokoládovou chuť a vůni získáme použitím holandského kakaového prášku.
Kromě vodní lázně připravujeme i v mikrovlnné troubě.
Pokud chceme polevou jen zdobit a ne polévat, vyrobíme si z pečícího papíru kornoutek, ustřihneme špičku a dekorujeme. Můžeme nastříkat různé tvary na kuchyňský papír, nechat zatvrdnou a až poté zdobit moučníky.