Bouillabaisse - recepty

Bouillabaisse

Bouillabaisse je jedna z nejoblíbenějších rybích polévek. Dříve byla prostým jídlem chudých rybářů z Marseille, kteří ji připravovali z neprodaných ryb denního úlovku. Nyní existuje velké množství variant této lahodné polévky a těžko říci, která je ta pravá.

Při přípravě Bouillabaisse jsou však určitá pravidla. Musí obsahovat minimálně čtyři různé druhy mořských ryb (ropušnice, mořský úhoř, ostnatec, mořský ďas, aj.), nesmí chybět kvalitní rybí vývar, velké množství fenyklu a pastisu, šafrán, bílé víno, rajčata, bílý chléb potřený česnekem a omáčka La rouille k podávání. Dále se můžou přidávat různé druhy mořských plodů, nejčastěji slávky a krevety.

Recepty na bouillabaissu

 

Bouillabaisse s pomazánkou rouille

pepicek 23.03.04 2 komentářů Zobrazeno 6484x

Rouille

babi 04.04.03 Zobrazeno 8398x

Bouillabaisse - Tradiční recept

babi 04.04.03 12 komentářů Zobrazeno 32177x

Bouillabaisse v pomalém hrnci

Příprava: 3½-8 hodin
spiser 21.03.07 1 komentářů Zobrazeno 5988x

Rybářská polévka

Příprava: 1 hodina 45 minut
Nero 22.05.07 Zobrazeno 4941x

Bouillabaissa na Szegedský způsob

Příprava: 2 hod
youpi 21.04.10 9 komentářů Zobrazeno 3905x

Třeboňská boullabaisse

youpi 24.04.10 1 komentářů Zobrazeno 3853x

Francouzská aioli (aïoli) česneková majonéza

babi 04.04.03 10 komentářů Zobrazeno 16631x

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz