Bouillabaisse - recepty

Bouillabaisse

Bouillabaisse je jedna z nejoblíbenějších rybích polévek. Dříve byla prostým jídlem chudých rybářů z Marseille, kteří ji připravovali z neprodaných ryb denního úlovku. Nyní existuje velké množství variant této lahodné polévky a těžko říci, která je ta pravá.

Při přípravě Bouillabaisse jsou však určitá pravidla. Musí obsahovat minimálně čtyři různé druhy mořských ryb (ropušnice, mořský úhoř, ostnatec, mořský ďas, aj.), nesmí chybět kvalitní rybí vývar, velké množství fenyklu a pastisu, šafrán, bílé víno, rajčata, bílý chléb potřený česnekem a omáčka La rouille k podávání. Dále se můžou přidávat různé druhy mořských plodů, nejčastěji slávky a krevety.

Recepty na bouillabaissu

 

Bouillabaisse s pomazánkou rouille

pepicek 23.03.04 2 komentářů Zobrazeno 6307x

Rouille

babi 04.04.03 Zobrazeno 8140x

Bouillabaisse - Tradiční recept

babi 04.04.03 12 komentářů Zobrazeno 31641x

Bouillabaisse v pomalém hrnci

Příprava: 3½-8 hodin
spiser 21.03.07 1 komentářů Zobrazeno 5888x

Rybářská polévka

Příprava: 1 hodina 45 minut
Nero 22.05.07 Zobrazeno 4821x

Bouillabaissa na Szegedský způsob

Příprava: 2 hod
youpi 21.04.10 9 komentářů Zobrazeno 3816x

Třeboňská boullabaisse

youpi 24.04.10 1 komentářů Zobrazeno 3699x

Francouzská aioli (aïoli) česneková majonéza

babi 04.04.03 10 komentářů Zobrazeno 16335x

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz