Recept Hlávkové zelí s křenem

(Hodnoceno 1x) sousedka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hlávkové zelí s křenem

Postup

Zelí nasekáme nadrobno i s cibulí. přendáme ho do větší nádoby, přidáme nastrouhaný křen, cukr, olej, ocet, odměřenou dávku Deka a důkladně promícháme.Potom napěchujeme do skleniček, uzavřeme a zelí uložíme do tmy a necháme 2 - 3 týdny uležet. Tento recept mám od sousedky, která ho dělá dlouho a nám moc chutná.

Recept je z kategorií: Saláty

Nahlásit recept

  • 08.10.06 vloženo
  • 78706x zobrazeno

Ingredience

  • 2 500g hlávkového zelí
  • 200g strouhaného křenu
  • 1 větší cibule
  • 300g pískového cukru
  • 300ml octa
  • 100ml oleje
  • půl sáčku směsi Deko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 9.6.12 13:25

Naložené bylo předevčírem, ale jedna sklenička se teď hodila, jelikož jsem dnes dělala špenát a děti jej zrovna moc nemusí, udělala jsem k jejich porcím toto zelí a pochvala byla veliká :)
Jiné po ruce nebylo a je to dobré i podušené… :)
Zbytek snad vydržím poctivě nechat uležet dostatečně dlouho :) ;)

V jedné sklenici dle uvedeného receptu, ve druhé sklenici s přídavkem mrkve…
Na talíři je vyfocené v podušeném stavu…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Hlávkové zelí s křenem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hlávkové zelí s křenem

Zuzka1973
2382 příspěvků 11.10.12 09:39

@marie23 Já to nesterilovala, je to naložené zelí, určené ke spotřebě hned po těch dvou až třech týdnech. Já tam ani nedávala to „deko“…
Nakládala jsem od té doby již několikrát, vždy čerstvou várku a vždy úspěšně zmizelo na posezení.
Podle mne by to ale zasterilovat šlo, pokud to chcete dělat ve větší várce najednou…

marie23
6 příspěvků 11.10.12 09:11

Ahojky, prosím to se nemusí sterilovat?

Zuzka1973
2382 příspěvků 9.6.12 14:12

Předevčírem jsem naložila, ale dnes jsem jednu skleničku „zkusmo zkusila“ podusit, neboť jsem dělala špenát a děti ho nejí a jiné zelí nebylo po ruce :mrgreen:
A ono je to dobré i podušené 8o
Zbytek poctivě nechám už uležet - jak bylo v plánu původně… :palec:

koudy
10 příspěvků 29.8.09 14:38
Re: Hlávkové zelí s křenem

U nás to děláme napůl z bílého a červeného zelí. Důvod je prozaický, bílé zelí počase dostane hnědý nádech a nevypadá hezky (i když na chuti to není znát), v kombinaci s tím červeným to není vidět. Ale pokud budete dělat jen z 2,5 kg zelí dle receptu, tak je to jedno, zelí sníte dřív než stačí zhnědnout.

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hlávkové zelí s křenem

Tohle já znám s kedlubnou… vzpomínky z mládí… DÍKY!

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hlávkové zelí s křenem

Tak jsme to po 2 týdnech nevydrželi a ochutnali - vynikající. Příště budeme dělat ze 2 dávek.

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hlávkové zelí s křenem,gegino

No jó, já to blbě přečetla.Tak já vydržím 2 - 3 týdny…

gegina
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hlávkové zelí s křenem, handulo

v receptu se píše nechat uležet 2-3 TÝDNY. Asi nebude dobrý to ochutnávat po 3 dnech.

Labužník handula02
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hlávkové zelí s křenem

Dnes jsem to zkusila udělat, za 3 dny dám vědět jaké to je.Doufám, že dobré, zelí mám ráda..

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hlávkové zelí s křenem

To delaval muj tata pod nazvem Vztekly zeli:-) Bylo to moc dobre.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Tatranské kuře Tatranské kuře
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz