Recept Hildegard - vídeňský řízek
babi Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Trochu naklepat řízky, potřít je máslem, osolit je, opepřit je a obalit ve strouhance. Dlaněmi dobře strouhanku přitisknout a řízky namočit do vajíčka smíchaného se smetanou. Znovu je obalit ve strouhance a dobře ji přitisknout. Řízky nechat ztuhnout v chladničce. Na těžké pánvi rozehřát tuk a řízky v něm po obou stranách osmažit do zlatova. Přikrýt a podusit je pod pokličkou asi po 5-10min. do měkka. Hotové řízky pokapat citronovou šťávou, ozdobit je petrželkou a podávat je s bramborovou kaší a salátem.
Recept je z kategorií: Telecí maso
- 31.08.03 vloženo
- 22341x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 900g řízků z telecího masa
- 1 trochu našlehané vejce
- 1 lžíce smetany, nebo mléka
- sůl a bílý pepř
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- bílá strouhanka
- citronová šťáva
- tuk na smažení (nejlépe přepuštěné máslo, nebo směs másla s olejem)
- petrželka
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku21.6.21 18:48
Asi je to způsobeno mou nezkušeností s telecími řízky, ale za mě to zas taková pecka nebyla. Ne že by to nebylo dobré, ale stejnou službu by mi udělalo i prasátko za čtvrtinovou cenu. Nepřišel jsem na to, jak dusit řízek, aniž by se mi dole spálil, tak jsem zvolil steakovou variantu, na pár minut do trouby na 200°. Kůrčička byla opravdu křupavá, snad tomu pomohlo to máslo nebo ta smetana ve vajíčku. Je to dobré, ale za ty prachy jsem čekal něco extra. Ještě musím přiznat, že moje maso bylo už předem nakrájené a na telecí řízek dost silné.
Líbí se miDiskuse k receptu Hildegard - vídeňský řízek
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Hildegard - vídeňský řízek
1309 příspěvků 14.2.10 14:56
díky Jarko
máš pravdu, nafouknou se pod pokličkou a jsou šťavnatější. Z kuřecího masa jsou také dobré.
Měj se pěkně!
492 příspěvků 25.1.09 03:43
jsou tí řizečky také nafouklé?