Recept Hildegard - vídeňský řízek

(Hodnoceno 2x) babi Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hildegard - vídeňský řízek

Postup

Trochu naklepat řízky, potřít je máslem, osolit je, opepřit je a obalit ve strouhance. Dlaněmi dobře strouhanku přitisknout a řízky namočit do vajíčka smíchaného se smetanou. Znovu je obalit ve strouhance a dobře ji přitisknout. Řízky nechat ztuhnout v chladničce. Na těžké pánvi rozehřát tuk a řízky v něm po obou stranách osmažit do zlatova. Přikrýt a podusit je pod pokličkou asi po 5-10min. do měkka. Hotové řízky pokapat citronovou šťávou, ozdobit je petrželkou a podávat je s bramborovou kaší a salátem.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 31.08.03 vloženo
  • 22341x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 900g řízků z telecího masa
  • 1 trochu našlehané vejce
  • 1 lžíce smetany, nebo mléka
  • sůl a bílý pepř
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • bílá strouhanka
  • citronová šťáva
  • tuk na smažení (nejlépe přepuštěné máslo, nebo směs másla s olejem)
  • petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.6.21 18:48

Asi je to způsobeno mou nezkušeností s telecími řízky, ale za mě to zas taková pecka nebyla. Ne že by to nebylo dobré, ale stejnou službu by mi udělalo i prasátko za čtvrtinovou cenu. Nepřišel jsem na to, jak dusit řízek, aniž by se mi dole spálil, tak jsem zvolil steakovou variantu, na pár minut do trouby na 200°. Kůrčička byla opravdu křupavá, snad tomu pomohlo to máslo nebo ta smetana ve vajíčku. Je to dobré, ale za ty prachy jsem čekal něco extra. Ještě musím přiznat, že moje maso bylo už předem nakrájené a na telecí řízek dost silné.

Odkaz na uvaření

Jari 22.8.14 11:36

.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Hildegard - vídeňský řízek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hildegard - vídeňský řízek

pepicek
1309 příspěvků 14.2.10 14:56
Re: Hildegard - vídeňský řízek - přidán obrázek

díky Jarko :)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Zorčo...

máš pravdu, nafouknou se pod pokličkou a jsou šťavnatější. Z kuřecího masa jsou také dobré.
Měj se pěkně!

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi

jsou tí řizečky také nafouklé?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz