Recept Hermelín ve víně

(Hodnoceno 1x) bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hermelín ve víně

Úvod

Hermelín se společně s chutí vína a ořechů snoubí v opravdový labužnický zážitek.

Postup

Hermelíny nakrájíme na kousky, zalijeme vínem a necháme stát přes noc v lednici. Druhý den je vyjmeme, prolisujeme, přidáme do změklého másla současně se třemi lžícemi vína z marinování, se strouhankou a s jemně umletými ořechovými jádry a vyšleháme. Podle chuti okořeníme a vložíme do nádoby vytřené olejem. Povrch uhladíme a necháme v ledničce ztuhnout (asi 5 hodin). Před podáváním sýr vyklopíme a posypeme čedarem.

Recept je z kategorií: Chuťovky Speciality

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 29.06.05 vloženo
  • 21487x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod + 1 den

Ingredience

  • 2 hermelíny
  • 1 dl bílého vína
  • 50 g ořechových jader
  • 60 g másla
  • 1 PL strouhanky
  • chilli koření
  • 3 PL strouhaného čedaru
  • 1 lžička oleje

Doporučená příloha

  • Bílé i tmavé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.1.20 13:05

Za mě nic moc. Možná to bylo vínem, ale tak nějak to nahořklo, chuť hermelínu se ztratila úplně a vlastně to byly jen oříšky v neurčité hmotě. Jestli někdo máte osvědčené víno, které vykouzlí ten kulinářský zážitek, tak poraďte. Já si raději naložím hermelín klasicky do oleje.

Diskuse k receptu Hermelín ve víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hermelín ve víně

Zuzka1973
2374 příspěvků 16.1.13 20:34

@svato Děkuji za vytažení receptu… též rozhodně vyzkouším :palec:

svato
1445 příspěvků 16.1.13 20:22

Neviem, ako som doteraz prehliadla, ale určite vyskúšam, recepty od bedle vždy patrili k tým „so zárukou“

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Hermelín ve víně

Lucianko, tuto zkušenost nemám, bála bych se zhořknutí, víno je potvora.

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hermelín ve víně

Bedlo,
věci naložené ve víně (např. vejce) mám moc ráda. Víno jako nálev dodá potravině zajímavou chuť a není nijak těžké, na léto jako dělané…
Myslíš, že by šlo použít nějaký méně zralý hermelín nakrájený na kostky a spolu s dobrým kořením ho naložit do vína na delší dobu (obdobně jako do oleje)? Nemáš s tím nějakou zkušenost?

Lassienka
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hermelín ve víně

Bedlo, to vypadá zajímavě.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz