Recept Hermelín ve cmundě

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hermelín ve cmundě

Postup

Brambory nastrouháme najemno a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme mléko, vejce, česnek, pepř, sůl, mouku a majoránku. Pak přimícháme nadrobno nasekané žampióny a vše důkladně promícháme. Hermelíny vodorovně překrojíme a ještě nakrájíme na čtvrtky, abychom získali 8 kousků. Na rozpálenou pánev rozetřeme bramborákové těsto a položíme na něj kousek hermelínu. Sýr hned přikryjeme vrstvou těsta. Naplněné bramboráčky opečeme dozlatova po obou stranách.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 21.05.07 vloženo
  • 9628x zobrazeno

Ingredience

  • 2 hermelíny
  • 3 větší brambory
  • 200 ml mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 80 g žampiónů
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • pepř, sůl, majoránka, olej na smažení

Doporučená příloha

  • salát z čerstvé jarní zeleniny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 09.06.13 18:50

Nemaje žampiónů, dala jsem podušené sušené hříbky. Tento recept je příjemné osvěžení „smažákového“ repertoáru. Doporučuji vyzkoušet - místo obvyklého obalení v trojbalu či těstíčku!

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Hermelín ve cmundě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
birkana
1687 příspěvků 10.06.13 10:59

@tlustá bába, následně jsi mi vnukla nápad realizovatelný z čerstvých hub 8o. Vzít toto těsto , (houby různé napůl s ryzci) a naplnit eidamem. Tak by mohlo býti dobré :lol:

Zase jsem se zasnila, sorry, jsem úplně jinde 8o

birkana
1687 příspěvků 10.06.13 10:33

Pravda, pravda, @tlustá bába, gulášek se z nich dělá :idea: :idea: :idea:

Právě pro tu jejich velice výraznou chuť bych je asi do bramboráku nedávala :think: Která chuť pak převládne v kombinaci ryzec + česnek + majoránka + uleželý sýr hermelínovitého typu - možná by stálo za vyzkoušení. A „v zájmu vědy“ sestavit tabulku Závislost chuťových vjemů na vzájemných poměrech zmíněných ingrediencí. Výzkum však musím odložiti z ryze praktických důvodů: naložené ryzce jsou sežrány (neb se už u nás grilovalo) a po letošních houbách není v lese a na přilehlých loukách ještě ani památky (rozuměj: v „luzích a hájích“ v našem okolí). :mavam: :mavam: :mavam:

tlustá bába
1212 příspěvků 09.06.13 21:12

Guláš a dobrej, ale má to tak specifickou chuť, že to ničím nepřebiješ. Jak dáš jednoho ryzce do čehokoliv, je to ryzcový. Tak mě zajímalo, jestli se někdo obětoval pro vědu a zkusil je v bramboráku. :mavam:

birkana
1687 příspěvků 09.06.13 19:55
... do bramboráku?

Ryzce snad jedině naložit do sladkokyselého nálevu 8o, marinovat a nebo nechat mléčně vykvasit - tak se konzervuje v Rusku nejen ryzec pravý, ale i ryzec ohrnutý, ďubkovaný, kravský, palčivý a chlupatý. Upřímně, ty ostatní druhy (krom pravého) bych si netroufla sebrat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

tlustá bába
1212 příspěvků 09.06.13 19:25

:palec: Za ty hříbky! Už jsem na ně natěšená. Nevím, nedělala jsem, ale žampiony v kombinaci s bramborákem a ještě Hermelínem mi přijdou chuťově nesmělé.
Už někdo zkoušel bramborák s ryzcem?
:mavam:

oldsoft
682 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hermelín ve cmundě

Syrečky v bramboráku si můžete dát v Praze v restauraci „U Rudolfina“, v jídelním lístku je to nazváno „Dech mrtvé milenky“, s názvem sice nesouhlasím, tak se odjakživa říká fernetu, ale je to lahůdka.
Tepelné úpravy syrečků není třeba se bát, není to tak při přípravě cítit. A když si to vedle vás někdo dá v hospodě, ani si toho nevšimnete.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hermelín ve cmundě-Renee,

je to docela možné, přesně si to bohužel nepamatuji…tolik Olomouc neznám, ale bylo to docela blízko historickému univerzitnímu komplexu, tedy určitě v centru města. Bramboráčky to byly poměrně malé, o něco větší než lívance. Strašně dobré!! Bona

Renee
93 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hermelín ve cmundě

Bono, nebylo to náhodou v restauraci u Kapucínů kousek od Dolního náměstí? Tam jsme na ně chodili

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hermelín ve cmundě

Pardon, čtu to po sobě pozdě :-) - oprava: olomoucké
 B.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hermelín ve cmundě

Také je výborné nahradit hermelín syrečky (tedy kdo má rád). To jsem si (stylově) objednala v jedné Olomoucké restauraci a dodnes na to vzpomínám (skoro stejně jako na toto nádherné město:-))), ale nějak nemám odvahu připravit tento pokrm doma - mám kuchyni bez okna přímo v centru bytu :-(.
 B.

gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hermelín ve cmundě,

tak to je moc dobroučké!! Jen já ještě přidávám do těsta na cmundu trochu najemno pokrájené uzeniny nebo nahrubo nastrouhané.

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hermelín ve cmundě

Tohle určitě stojí za vyzkoušení !!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz