Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
mchob Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Brambory nastrouháme najemno a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme mléko, vejce, česnek, pepř, sůl, mouku a majoránku. Pak přimícháme nadrobno nasekané žampióny a vše důkladně promícháme. Hermelíny vodorovně překrojíme a ještě nakrájíme na čtvrtky, abychom získali 8 kousků. Na rozpálenou pánev rozetřeme bramborákové těsto a položíme na něj kousek hermelínu. Sýr hned přikryjeme vrstvou těsta. Naplněné bramboráčky opečeme dozlatova po obou stranách.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
salát z čerstvé jarní zeleniny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
9.6.13 18:50
Nemaje žampiónů, dala jsem podušené sušené hříbky. Tento recept je příjemné osvěžení „smažákového“ repertoáru. Doporučuji vyzkoušet - místo obvyklého obalení v trojbalu či těstíčku!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 7 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hermelín ve cmundě
@tlustá bába, následně jsi mi vnukla nápad realizovatelný z čerstvých hub
. Vzít toto těsto ,
(houby různé napůl s ryzci) a naplnit eidamem. Tak by mohlo býti
dobré 
Zase jsem se zasnila, sorry, jsem úplně jinde
Pravda, pravda, @tlustá bába, gulášek se z nich dělá

Právě pro tu jejich velice výraznou chuť bych je asi do bramboráku nedávala
Která chuť pak převládne
v kombinaci ryzec + česnek + majoránka + uleželý sýr hermelínovitého
typu - možná by stálo za vyzkoušení. A „v zájmu vědy“ sestavit
tabulku Závislost chuťových vjemů na vzájemných poměrech zmíněných
ingrediencí. Výzkum však musím odložiti z ryze praktických důvodů:
naložené ryzce jsou sežrány (neb se už u nás grilovalo) a po letošních
houbách není v lese a na přilehlých loukách ještě ani památky
(rozuměj: v „luzích a hájích“ v našem okolí).

Guláš a dobrej, ale má to tak specifickou chuť, že to ničím nepřebiješ. Jak dáš jednoho ryzce do čehokoliv, je to ryzcový. Tak mě zajímalo, jestli se někdo obětoval pro vědu a zkusil je v bramboráku.
Ryzce snad jedině naložit do sladkokyselého nálevu
, marinovat a nebo nechat mléčně vykvasit -
tak se konzervuje v Rusku nejen ryzec pravý, ale i ryzec ohrnutý,
ďubkovaný, kravský, palčivý a chlupatý. Upřímně, ty ostatní druhy
(krom pravého) bych si netroufla sebrat

Už někdo zkoušel bramborák s ryzcem?
Syrečky v bramboráku si můžete dát v Praze v restauraci „U Rudolfina“, v jídelním lístku je to nazváno „Dech mrtvé milenky“, s názvem sice nesouhlasím, tak se odjakživa říká fernetu, ale je to lahůdka.
Tepelné úpravy syrečků není třeba se bát, není to tak při přípravě cítit. A když si to vedle vás někdo dá v hospodě, ani si toho nevšimnete.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
je to docela možné, přesně si to bohužel nepamatuji…tolik Olomouc neznám, ale bylo to docela blízko historickému univerzitnímu komplexu, tedy určitě v centru města. Bramboráčky to byly poměrně malé, o něco větší než lívance. Strašně dobré!! Bona
93 příspěvků 25.1.09 03:43
Bono, nebylo to náhodou v restauraci u Kapucínů kousek od Dolního náměstí? Tam jsme na ně chodili
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Pardon, čtu to po sobě pozdě
- oprava: olomoucké
B.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Také je výborné nahradit hermelín syrečky (tedy kdo má rád). To jsem si (stylově) objednala v jedné Olomoucké restauraci a dodnes na to vzpomínám (skoro stejně jako na toto nádherné město:-))), ale nějak nemám odvahu připravit tento pokrm doma - mám kuchyni bez okna přímo v centru bytu
.
B.
358 příspěvků 25.1.09 03:43
tak to je moc dobroučké!! Jen já ještě přidávám do těsta na cmundu trochu najemno pokrájené uzeniny nebo nahrubo nastrouhané.
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Tohle určitě stojí za vyzkoušení !!