Recept Hermelín ve cmundě

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hermelín ve cmundě

Postup

Brambory nastrouháme najemno a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme mléko, vejce, česnek, pepř, sůl, mouku a majoránku. Pak přimícháme nadrobno nasekané žampióny a vše důkladně promícháme. Hermelíny vodorovně překrojíme a ještě nakrájíme na čtvrtky, abychom získali 8 kousků. Na rozpálenou pánev rozetřeme bramborákové těsto a položíme na něj kousek hermelínu. Sýr hned přikryjeme vrstvou těsta. Naplněné bramboráčky opečeme dozlatova po obou stranách.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 21.05.07 vloženo
  • 9893x zobrazeno

Ingredience

  • 2 hermelíny
  • 3 větší brambory
  • 200 ml mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 80 g žampiónů
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • pepř, sůl, majoránka, olej na smažení

Doporučená příloha

  • salát z čerstvé jarní zeleniny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 9.6.13 18:50

Nemaje žampiónů, dala jsem podušené sušené hříbky. Tento recept je příjemné osvěžení „smažákového“ repertoáru. Doporučuji vyzkoušet - místo obvyklého obalení v trojbalu či těstíčku!

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Hermelín ve cmundě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hermelín ve cmundě

birkana
1687 příspěvků 10.6.13 10:59

@tlustá bába, následně jsi mi vnukla nápad realizovatelný z čerstvých hub 8o. Vzít toto těsto , (houby různé napůl s ryzci) a naplnit eidamem. Tak by mohlo býti dobré :lol:

Zase jsem se zasnila, sorry, jsem úplně jinde 8o

birkana
1687 příspěvků 10.6.13 10:33

Pravda, pravda, @tlustá bába, gulášek se z nich dělá :idea: :idea: :idea:

Právě pro tu jejich velice výraznou chuť bych je asi do bramboráku nedávala :think: Která chuť pak převládne v kombinaci ryzec + česnek + majoránka + uleželý sýr hermelínovitého typu - možná by stálo za vyzkoušení. A „v zájmu vědy“ sestavit tabulku Závislost chuťových vjemů na vzájemných poměrech zmíněných ingrediencí. Výzkum však musím odložiti z ryze praktických důvodů: naložené ryzce jsou sežrány (neb se už u nás grilovalo) a po letošních houbách není v lese a na přilehlých loukách ještě ani památky (rozuměj: v „luzích a hájích“ v našem okolí). :mavam: :mavam: :mavam:

tlustá bába
1212 příspěvků 9.6.13 21:12

Guláš a dobrej, ale má to tak specifickou chuť, že to ničím nepřebiješ. Jak dáš jednoho ryzce do čehokoliv, je to ryzcový. Tak mě zajímalo, jestli se někdo obětoval pro vědu a zkusil je v bramboráku. :mavam:

birkana
1687 příspěvků 9.6.13 19:55
... do bramboráku?

Ryzce snad jedině naložit do sladkokyselého nálevu 8o, marinovat a nebo nechat mléčně vykvasit - tak se konzervuje v Rusku nejen ryzec pravý, ale i ryzec ohrnutý, ďubkovaný, kravský, palčivý a chlupatý. Upřímně, ty ostatní druhy (krom pravého) bych si netroufla sebrat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

tlustá bába
1212 příspěvků 9.6.13 19:25

:palec: Za ty hříbky! Už jsem na ně natěšená. Nevím, nedělala jsem, ale žampiony v kombinaci s bramborákem a ještě Hermelínem mi přijdou chuťově nesmělé.
Už někdo zkoušel bramborák s ryzcem?
:mavam:

oldsoft
682 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hermelín ve cmundě

Syrečky v bramboráku si můžete dát v Praze v restauraci „U Rudolfina“, v jídelním lístku je to nazváno „Dech mrtvé milenky“, s názvem sice nesouhlasím, tak se odjakživa říká fernetu, ale je to lahůdka.
Tepelné úpravy syrečků není třeba se bát, není to tak při přípravě cítit. A když si to vedle vás někdo dá v hospodě, ani si toho nevšimnete.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hermelín ve cmundě-Renee,

je to docela možné, přesně si to bohužel nepamatuji…tolik Olomouc neznám, ale bylo to docela blízko historickému univerzitnímu komplexu, tedy určitě v centru města. Bramboráčky to byly poměrně malé, o něco větší než lívance. Strašně dobré!! Bona

Renee
93 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hermelín ve cmundě

Bono, nebylo to náhodou v restauraci u Kapucínů kousek od Dolního náměstí? Tam jsme na ně chodili

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hermelín ve cmundě

Pardon, čtu to po sobě pozdě :-) - oprava: olomoucké
B.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hermelín ve cmundě

Také je výborné nahradit hermelín syrečky (tedy kdo má rád). To jsem si (stylově) objednala v jedné Olomoucké restauraci a dodnes na to vzpomínám (skoro stejně jako na toto nádherné město:-))), ale nějak nemám odvahu připravit tento pokrm doma - mám kuchyni bez okna přímo v centru bytu :-(.
B.

gegina
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hermelín ve cmundě,

tak to je moc dobroučké!! Jen já ještě přidávám do těsta na cmundu trochu najemno pokrájené uzeniny nebo nahrubo nastrouhané.

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hermelín ve cmundě

Tohle určitě stojí za vyzkoušení !!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Cuketové placky Cuketové placky
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz