Recept Hermelín v kuřecí obálce

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hermelín v kuřecí obálce

Postup

Čabajku nakrájíme na tenoučké plátky, které rovnoměrně rozložíme na vrchní stranu hermelínů. Kuřecí řízky osolíme, okořeníme, opepříme a naklepeme (s pomocí mikrotenových sáčků či fólie) tak, aby z nich vznikly velmi tenké a pokud možno co největší plátky.
Předehřejeme troubu na nejvyšší teplotní stupeň.
Plátky masa položíme jejich středem na hermelíny, oběma rukama maso přitiskneme, podebereme, celé obrátíme a vytvoříme balíčky přibližně ve tvaru koule. Při balení si můžeme pomoct párátky.
V pánvi naplno rozpálíme lžíci oleje a lžíci másla a maso opečeme ze všech stran dohněda. Přendáme do zapékací misky a uložíme do rozpálené trouby.
Výpek zasypeme lžící hladké mouky, prosmažíme a zalijeme vývarem. Za stálého míchání vytvoříme omáčku. Množství vývaru je přímo úměrné požadované hustotě šťávy (omáčky).
Maso vyndáme z trouby, přemístíme na talíře a po chvilce odpočívání přelijeme zahuštěnou šťávou.

Tip: Čabajku je možno vynechat, nebo nahradit slaninou, šunkou, poličanem…

Pozn.: Pokrm jsem si objednala v jedné restauraci a zachutnal mi natolik, že jsem se ho sama pokusila připravit. A podle výše uvedeného postupu se to i povedlo…
Porce je velmi sytá a proto vhodná spíše pro slavnostnější příležitost, při přípravě běžného oběda nebo večeře by stačilo vytvořit poloviční dávku a hotové porce na talíři rozpůlit. … Celou porci totiž nebylo možné spořádat… :-))

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 06.09.08 vloženo
  • 6094x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 menší hermelíny (80-100 g)
  • 4 kuřecí řízky po cca 150 g
  • 1 nožička čabajky
  • grilovací koření nebo jiná oblíbená kořenící směs
  • čerstvě drcený černý pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • máslo
  • hladká mouka
  • vývar (například z kostky)

Doporučená příloha

  • šťouchané smetanové brambory, bramboráčky, nebo jinak upravené brambory dle individuální chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 22.03.14 14:01

.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Hermelín v kuřecí obálce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník Naty02
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Hermelín v kuřecí obálce

Při čtení Boniny poznámky o prvotní konzumaci tohoto jedinečného pokrmu v restauraci jsem si vzpoměla na to jak jsem si zcela nedávno dala v jedné nejmenované hospůdce 2 obyčejné topinky a k tomu lehce ohřátý hermelín přelitý jakousi pálivou směsí. Pro mne neobvyklá kombinace surovin, nicméně ve výsledku velmi dobrá. K tomu na zapití samozřejmě dobře vychlazené pivečko…

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hermelín v kuřecí obálce

Jo - a taky je dost obtížné zatlouct hřebík do zdi paličkou na maso (i k tomu jsem se musela uchýlit :-), to když kladívko „záhadně“ zmizelo (asi to, holky, znáte - vyskytuje se totiž v garáži, v kufru auta nebo ve sklepě:-)) a já jsem nutkavě potřebovala realizovat svoje představy o útulném bytečku.. Holt každý nástroj má svoji specifickou funkci…:-))

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hermelín v kuřecí obálce-Františko,

také si pamatuju období, kdy jsem v rozbouraném a ještě nezařízeném bytě zkoušela naklepat maso kladívkem :-))) Moc se nedařilo. Ale když masíčko vložíš do mikrotenového sáčku, můžeš to zkusit i válečkem na nudle (ačkoli ten jsem si pořídila později než paličku..) a silou paže.
Někdy se ta jídla zpočátku prodraží, když se musí pořídit nástroje, nádoby a vybavení, ale na druhou stranu - příště už se jen vyndají ze šuplíku.
Poslední dobou jsem „dovybavovala“ kuchyň a protože je poměrně malá (ale stačí), dost zbytečností jsem i vyhodila. Musím říct, že se to vyplatí (!). Minimálně se tím ušetří dost času.
Jo - a nechte si chutnat alespoň tak, jak chutnalo u nás! Pa B.

 
Frantiska
927 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hermelín v kuřecí obálce, Bono

pri predstave te dobrotky se zeleninou si mozna poridim i palicku na moso :) skvele

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hermelín v kuřecí obálce

Jj, zelenina tento pokrm dokonale a dostatečně doplní a řekla bych, že i odlehčí. Člověk ji při konzumaci instinktivně vyhledává (teda aspoň já..), napoprvé jsem z přílohy snědla jen malou část a salátku víc než polovinu. Jenže manžel mi na talíř přihodil jeden ze svých výborných malinkatých bramboráčků a ta kombinace byla víc než dobrá… proto jsem je uvedla jako možnou přílohu. Když nad tím tak přemýšlím, ideálně bych podávala s čerstvou zeleninou nebo jen tak lehce na pánvi podušenou, například listový špenát lehce „očesnekovaný“ by vůbec nebyl od věci…:-))

 
cookie123
253 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hermelín v kuřecí obálce

A já bych dala jenom zeleninu.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hermelín v kuřecí obálce-Terrinko,

vlastně máš pravdu. Ty smetanové brambory jsem napsala, protože v oné restauraci figurovaly coby příloha. Stejně jsem jim moc nedala, ačkoli byly vynikající, tak na ně prostě nebylo místo…:-)) Nakonec úplně postačí zeleninová příloha, například povařená brokolice nebo jen salát.
Ale opravdu jsem si moc pochutnala, samotnou by mě nikdy nenapadlo použít hermelín vcelku.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hermelín v kuřecí obálce- bono,

Tohle vypadá na velkou a sytou dobrůtku a zcela jistě na to prakticky dojde. Ťuk- a je tam uložený. Ani bych už k tomu smetanové brambory, či bramboráčky nedělala, bude to samo o sobě syté až,až! Já bych dala jen uvařené brambůrky s kmínem a libečkem, psypané petrželkou. Měj se ! Terrinka

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Květáková polévka Květáková polévka
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz