Recept Hermelín plněný jablky

(Hodnoceno 2x) Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hermelín plněný jablky

Úvod

Vyzkoušejte spojení sýrové chuti se sladkým jablkem, pochutnáte si.

Postup

Oloupané jablko bez jádřince nakrájíme na jemné proužky. Orestujeme je na pánvi na jedné lžící másla, asi pět minut. Odstavíme z ohně, oflambujeme calvadosem (zalijeme jablka pálenkou a opatrně škrtneme sirkou - necháme vyhořet).

Sýr rozkrojíme podélně na tři kolečka, každé patro naplníme jablky a přiklopíme. Celý sýr jemně pomažeme zbylým máslem.

Směs ořechů a mandlí rozmixujeme nahrubo a obalíme v ní sýr po celém povrchu. Uložíme do lednice. Vyndáme alespoň hodinu před podáváním. Můžeme ozdobit sušeným ovocem.

Zdroj: www péché de gourmandise

Recept je z kategorií: Chuťovky


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.10.11 vloženo
  • 8251x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1 hermelín nebo menší camembert (lepší!), ne úplně měkký
  • 1 pevné sladké jablko
  • 40 g směsi oříšků, ořechů a mandlí
  • 5 cl calvadosu
  • 2 polévkové lžíce másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 28.11.15 11:39

Neflambováno - nebylo čím. Do základu z jablek na másle trocha drcených ořechů, pár otočení mlýnku se směsí pepřů a špetička piment d'espelet. Výborné.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.06.13 16:51

Je to prima nápad. Místo kalvadosu posloužila obyčejná Jelínkova jabkovice, ale lepší než nic. Celkově to má takový příjemný ocásek a bylo by to výborné i ve formě jednohubek. Pochvala.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Hermelín plněný jablky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
zébulon  26.10.11 21:25

Jsem rada, ze se povedlo!

 
svato
1415 příspěvků 25.10.11 22:14

Práve sme pri dobrom vínečku ochutnávali a chválime. :potlesk:
Ráno som vzala „ochutnávku“ do roboty a tiež chválili.

Příspěvek upraven 26.10.11 v 18:15

 
zébulon  17.10.11 14:19

S jakym ostatkem :- )?

 
gmp
1603 příspěvků 17.10.11 12:53

Už sem se lek, že kvulivá tomu kalvadosu - mimochodem co budeš dělat s tím ostatkem v lahvi?
:think:

 
zébulon  17.10.11 11:39

No kvuli chuti, gmp, kvuli chuti, trochu zkaramelizuji. Jinak fantazii se meze nekladou, tvoji verzi zkusim priste.

Flambujicim zacatecnikum durazne doporucuji pouzit pri zapalovani palenky treba i spejli misto sirky. Kdo to nikdy nedelal, vzdycky se poprve trochu lekne :- ).

 
gmp
1603 příspěvků 17.10.11 10:34

Mě jen vrtá hlavou, proč ty jabka flambovat když se to pak stejně strčí do lednice. Tak mě napadlo, což to udělat obráceně. Nestrkat to do ledničky, ale naopak. Zkompletovat, přelít kalvadosem, podpálit - sýr by se měl teplem zatáhnout a pak posypat ořechomandlovou směsí. Tedy je to jen takovej nápad no… 8-o

 
casino
4463 příspěvků 17.10.11 00:00

NĚCO O FLAMBOVÁNÍ

 
glama  16.10.11 23:26

Lepší způsob, jak zapálit, je jen lehce naklonit pánvičku k plameni. tekutina se přiblíží k ohni a vzplanou páry.
:mrgreen:

 
dag
539 příspěvků 16.10.11 22:36

No Zebulónko, to je nápad.Děkuji.

 
svato
1415 příspěvků 16.10.11 20:33
:palec:
Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz