Recept Hermelín plněný jablky

(Hodnoceno 2x) Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hermelín plněný jablky

Úvod

Vyzkoušejte spojení sýrové chuti se sladkým jablkem, pochutnáte si.

Postup

Oloupané jablko bez jádřince nakrájíme na jemné proužky. Orestujeme je na pánvi na jedné lžící másla, asi pět minut. Odstavíme z ohně, oflambujeme calvadosem (zalijeme jablka pálenkou a opatrně škrtneme sirkou - necháme vyhořet).

Sýr rozkrojíme podélně na tři kolečka, každé patro naplníme jablky a přiklopíme. Celý sýr jemně pomažeme zbylým máslem.

Směs ořechů a mandlí rozmixujeme nahrubo a obalíme v ní sýr po celém povrchu. Uložíme do lednice. Vyndáme alespoň hodinu před podáváním. Můžeme ozdobit sušeným ovocem.

Zdroj: www péché de gourmandise

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 16.10.11 vloženo
  • 8427x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1 hermelín nebo menší camembert (lepší!), ne úplně měkký
  • 1 pevné sladké jablko
  • 40 g směsi oříšků, ořechů a mandlí
  • 5 cl calvadosu
  • 2 polévkové lžíce másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 28.11.15 11:39

Neflambováno - nebylo čím. Do základu z jablek na másle trocha drcených ořechů, pár otočení mlýnku se směsí pepřů a špetička piment d'espelet. Výborné.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.06.13 16:51

Je to prima nápad. Místo kalvadosu posloužila obyčejná Jelínkova jabkovice, ale lepší než nic. Celkově to má takový příjemný ocásek a bylo by to výborné i ve formě jednohubek. Pochvala.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Hermelín plněný jablky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.10.11 21:25

Jsem rada, ze se povedlo!

svato
1418 příspěvků 25.10.11 22:14

Práve sme pri dobrom vínečku ochutnávali a chválime. :potlesk:
Ráno som vzala „ochutnávku“ do roboty a tiež chválili.

Příspěvek upraven 26.10.11 v 18:15

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.10.11 14:19

S jakym ostatkem :- )?

gmp
1603 příspěvků 17.10.11 12:53

Už sem se lek, že kvulivá tomu kalvadosu - mimochodem co budeš dělat s tím ostatkem v lahvi?
:think:

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.10.11 11:39

No kvuli chuti, gmp, kvuli chuti, trochu zkaramelizuji. Jinak fantazii se meze nekladou, tvoji verzi zkusim priste.

Flambujicim zacatecnikum durazne doporucuji pouzit pri zapalovani palenky treba i spejli misto sirky. Kdo to nikdy nedelal, vzdycky se poprve trochu lekne :- ).

gmp
1603 příspěvků 17.10.11 10:34

Mě jen vrtá hlavou, proč ty jabka flambovat když se to pak stejně strčí do lednice. Tak mě napadlo, což to udělat obráceně. Nestrkat to do ledničky, ale naopak. Zkompletovat, přelít kalvadosem, podpálit - sýr by se měl teplem zatáhnout a pak posypat ořechomandlovou směsí. Tedy je to jen takovej nápad no… 8-o

casino
4482 příspěvků 17.10.11 00:00

NĚCO O FLAMBOVÁNÍ

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.10.11 23:26

Lepší způsob, jak zapálit, je jen lehce naklonit pánvičku k plameni. tekutina se přiblíží k ohni a vzplanou páry.
:mrgreen:

dag
540 příspěvků 16.10.11 22:36

No Zebulónko, to je nápad.Děkuji.

svato
1418 příspěvků 16.10.11 20:33
:palec:
Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz