Recept Hermelín nakládaný s kysaným zelím

bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hermelín nakládaný s kysaným zelím

Postup

Hermelíny rozkrájíme na čtvrtiny. Zavařovací šroubovací sklenici (nebo jinou k nakládání) propláchneme horkou vodou a poté jednou lžící octa. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a zelí důkladně scedíme, případně vymačkáme. Do sklenice vrstvíme cibuli, zelí, hermelín (složíme ho do původního tvaru) a koření. Poslední vrstvičku by mělo tvořit zelí. Zalijeme olejem, uložíme do ledničky a necháme týden uležet (pokud to vydržíme). Zdroj: Tento recept jsem našla na stránkách Koření od Antonína pod původním názvem "Naložený hermelín paní Marty Klímové" a nepatrně pozměnila. A protože tu nikde není a dost nám chutnal, chci se o něj podělit...

Recept je z kategorií: Nakládaný hermelín

Nahlásit recept

  • 16.04.08 vloženo
  • 36200x zobrazeno

Ingredience

  • 3 hermelíny
  • 250 g kysaného zelí (bez nálevu)
  • 2 cibule
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 1/2 lžíce celého černého pepře
  • 1 lžíce octa
  • olej

Doporučená příloha

  • čerstvý chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 9.11.10 14:25

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Hermelín nakládaný s kysaným zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hermelín nakládaný s kysaným zelím

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hermelín nakládaný s kysaným zelím-bono

Díky za odpověď. Zítra nakládám a to jich tam teda nasázím…- no co se vejde!
Do týdne ti dám vědět, jak chutnal, ale vím to docela dopředu. Kdo ví, jestli vydržím a nebudu psát dřív. Dobrou noc!

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hermelín nakládaný s kysaným zelím-bono
bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hermelín nakládaný s kysaným zelím

Terrinko, v původním receptu je psáno: „Necháme 7-10 dní v lednici.“ Tak to jsem tedy skutečně nevydržela… S jedním hermelínem bych se vůbec nenakládala, jinak se o něj poperete :-). A pokud se nesní hned, tak by měl nejméně těch deset dní vydržet, ne-li déle. Dobrou chuť. B.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hermelín nakládaný s kysaným zelím

Bono, tomu říkám „bomba“ a to teda ihned udělám, jen co koupím hermelín! Mám velké obavy, jestli to fakt ten týden vydržíme. Už jsi to dělala a myslíš, že bude stačit jen 1 hermelín? V lednici to zřejmně vydrží i dýl ne- teda pokud to nesníme najednou, cha,cha. Dík za recept a za to, že ses podělila. Pěkný večer!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz