Recept Hejk na šalvěji v alobalu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Porce ryby pokapeme citrónovou šťávou a necháme několik minut odležet. (Vyplatí se ale, když rybu necháme odležet v chladu déle, např. 1 hodinu.) Porce osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a zlehka opečeme po obou stranách na oleji. Čtverce alobalu potřeme olejem, poklademe porcemi ryby, a ty poprášíme mletou paprikou. Vejce nakrájíme na koleč­ka, slaninu a papriku na tenké nudličky a spolu se snítkami petrželky je rozprostřeme na porce ryby. Alobaly dobře a pevně uzavřeme, vložíme na mřížku pod ro­zehřátý gril nebo do horké trouby, a pečeme asi deset minut. Potom alobaly nahoře nastříhneme a ještě krátce pečeme dvě minuty, aby vyprchala pára. Hned je podáváme v rozstřiženém alobalu.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 23.12.03 vloženo
  • 4701x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 porce ryby
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • olej
  • 4 lístky šalvěje
  • česnek
  • mletá paprika
  • 2 vejce uvařena natvrdo
  • 150 g anglické slaniny
  • kousek červené papriky
  • petrželka
  • 4 čtverce alobalu.

Doporučená příloha

  • brambory nebo bramborová kaše nebo pečivo a jako doplněk zeleninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hejk na šalvěji v alobalu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Štika na smetaně Štika na smetaně
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz