Recept Hejk na šalvěji v alobalu

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Porce ryby pokapeme citrónovou šťávou a necháme několik minut odležet. (Vyplatí se ale, když rybu necháme odležet v chladu déle, např. 1 hodinu.) Porce osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a zlehka opečeme po obou stranách na oleji. Čtverce alobalu potřeme olejem, poklademe porcemi ryby, a ty poprášíme mletou paprikou. Vejce nakrájíme na koleč­ka, slaninu a papriku na tenké nudličky a spolu se snítkami petrželky je rozprostřeme na porce ryby. Alobaly dobře a pevně uzavřeme, vložíme na mřížku pod ro­zehřátý gril nebo do horké trouby, a pečeme asi deset minut. Potom alobaly nahoře nastříhneme a ještě krátce pečeme dvě minuty, aby vyprchala pára. Hned je podáváme v rozstřiženém alobalu.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 23.12.03 vloženo
  • 4887x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 porce ryby
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • olej
  • 4 lístky šalvěje
  • česnek
  • mletá paprika
  • 2 vejce uvařena natvrdo
  • 150 g anglické slaniny
  • kousek červené papriky
  • petrželka
  • 4 čtverce alobalu.

Doporučená příloha

  • brambory nebo bramborová kaše nebo pečivo a jako doplněk zeleninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hejk na šalvěji v alobalu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Cibulačka Cibulačka
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz