Recept Hejk na šalvěji v alobalu
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Porce ryby pokapeme citrónovou šťávou a necháme několik minut odležet. (Vyplatí se ale, když rybu necháme odležet v chladu déle, např. 1 hodinu.) Porce osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a zlehka opečeme po obou stranách na oleji. Čtverce alobalu potřeme olejem, poklademe porcemi ryby, a ty poprášíme mletou paprikou. Vejce nakrájíme na kolečka, slaninu a papriku na tenké nudličky a spolu se snítkami petrželky je rozprostřeme na porce ryby. Alobaly dobře a pevně uzavřeme, vložíme na mřížku pod rozehřátý gril nebo do horké trouby, a pečeme asi deset minut. Potom alobaly nahoře nastříhneme a ještě krátce pečeme dvě minuty, aby vyprchala pára. Hned je podáváme v rozstřiženém alobalu.
Recept je z kategorií: Ryby
- 23.12.03 vloženo
- 5446x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 porce ryby
- citrónová šťáva
- sůl
- olej
- 4 lístky šalvěje
- česnek
- mletá paprika
- 2 vejce uvařena natvrdo
- 150 g anglické slaniny
- kousek červené papriky
- petrželka
- 4 čtverce alobalu.
Doporučená příloha
brambory nebo bramborová kaše nebo pečivo a jako doplněk zeleninový salát.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Hejk na šalvěji v alobalu
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Hejk na šalvěji v alobalu