Recept Hejk na grilu

jariss Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Marináda : Česnek, všechno koření, citrónovou šťávu a olej vhodíme do misky. Všechny bylinky drobně posekáme a přisypeme rovněž do misky. Vše řádně promícháme. Postup : Hejky řádně umyjeme a osušíme. Čajovou lžičkou plníme marinádou břišní dutinu Hejka (cca 2 ČL marinády). Odložíme na podnos. Pokud nám zbude nějaká marináda, lze Hejky potřít i zvenčí. Takto připravenou rybu odložíme alespoň na 2 hodinky odpočinout do lednice. Při marinování můžeme někokrát rybu oročit a potřít. Po uležení maso grilujeme za občasného potírání marinádou nejlépe na dřevěném uhlí asi 5 minut po každé straně. V nejhorším případě lze použít pánev, nebo troubu.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 04.08.05 vloženo
  • 8864x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 ks vykuchaného hejka bez hlavy
  • 4-5 stroužků česneku utřeného se solí
  • ½ PL sladké papriky
  • 1PL citrónové šťávy
  • 3-4 PL oleje
  • ¼ ČL kari
  • ¼ ČL zázvoru
  • ¼ ČL koření orient
  • snítka petrželky
  • snítka pažitky
  • pár lístků šalvěje
  • pár lístků meduňky
  • čerstvě mletý pepř
  • ČL - čajová lžička
  • PL - polévková lžíce

Doporučená příloha

  • bramborová kaše, brambor, chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hejk na grilu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Cibulačka Cibulačka
Reveňový koláč Reveňový koláč
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz