Recept Házedlo přes bidlo pro gmp

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Házedlo přes bidlo pro gmp

Úvod

Házedlo pro půstem ovlivněného Miloška, tentokrát ze středočeského kraje.
Přináším i vysvětlení proč „přes bidlo“ - viz diskuze k receptu Házedlo přes bidlo z Chodska, 6. 1. 2009, aut. toffo - noky se prostě ze lžíce sklepávaly o vařečku. Tak se to vysvětluje u nás.

Postup

Brambory oloupeme a dáme vařit se solí a špetkou kmínu téměř do měkka. Ke starším bramborám lze přidat kousek celerové natě nebo libečku.
Poté si připravíme noky: rozšleháme vajíčko s trochou soli a mlékem a přisypeme krupičku - tolik, aby těsto už neteklo. Necháme chvíli stát, aby krupička nabobtnala.
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi. Pro větší parádu můžete osmažit i cibulové kroužky, kterými hotový pokrm ozdobíte.
Chvíli před dovařením přidáme k bramborám noky, které vykrajujeme nejlépe čajovou lžičkou.
Poté zcedíme a do brambor vmícháme do zlata osmaženou cibuli. Trochu se to rozpatlá, ale půvabně.
Je možné přiložit např. klobásu, ale jako „masorád“ říkám, že je to zločin.
Píšu 2 porce, ale budou spíše 3.


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.03.13 vloženo
  • 7887x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 4 - 5 velkých brambor
  • sůl
  • kmín
  • 2 - 3 cibule krájené nepříliš jemně
  • sádlo na smažení cibule (postící se - libovolný tuk)
  • Na noky:
  • 1 vajíčko
  • 1/2 dl mléka
  • dětská krupička
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 27.04.13 12:38

Pak že to bez masa nejde (názor mého taťky) :) Jde… a jak skvěle!
Pošmákli jsme si, dík!

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

tlustá bába 12.03.13 20:57

Ale jak jsem napsala u receptu, my nejraději bez masa. Ta klobása je tam pro gmp!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Házedlo přes bidlo pro gmp

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Ačraj
697 příspěvků 13.03.13 12:31
pivečko

Já zase pivo raději k masu, Birell kupuji pro řidiče, ale to polotmavé také vyzkouším. :mavam:

 
tlustá bába
1209 příspěvků 12.03.13 22:57

Máš krásnou, zodpovědně provedenou úpravu, na rozdíl od mé, uspěchané. :potlesk:
Ale, co to vidím - mléko?!
My pivečko - od té doby, co jsem objevila polotmavé nealko pivo Birell - holduji! :mavam:

 
Ačraj
697 příspěvků 12.03.13 22:18
Přesbidlo

Přesbidlo, dobré jídlo. :P

 
tlustá bába
1209 příspěvků 02.03.13 00:13

Díky Gabi, zatím za mě pracoval průmysl - až je mi hanba. Tak já to zkusím staříkovi uvařit. Mám i pěknou slaninku. Gmp mě prokleje! :mavam:

 
gabi
551 příspěvků 02.03.13 00:08

Ja muku miesam hrubu a hladku…zhruba napoly z kazdej…a davam aj vajicko…radsej nech je cesto hustejsie…a zemiaky su dobre take tie viac rozvarave, cize aspon typ „B“…nech sa Ti podaria :)

 
tlustá bába
1209 příspěvků 01.03.13 18:33
halušky

Gabi, zrovna jsem se přiřítila se slovenskou bryndzou. Halušky jsou správně z jaké mouky? Viděla jsem recepty s polohrubou, hrubou i hladkou moukou. Ještě jsem je nevyráběla. Díky! :kytka:

 
gabi
551 příspěvků 01.03.13 17:08

Aj u nas na vychode sa robi nieco podobne, ale halusky su zo zemiakoveho cesta…cibulka sa oprazi na preprazenom masle…v zime sa kedysi namiesto masla pouzivala domaca slaninka…ale v postnom obdobi sa varila ta dietnejsia verzia…my to volame „zemiaky s haluskami“…ale niekde sa to vola „hadžadža“ a niekde „bunčáky“

Příspěvek upraven 01.03.13 v 17:08

 
tlustá bába
1209 příspěvků 01.03.13 16:15
-

Napadlo mě jenom:… německý povidla, českej koláč … a máme tenkou LEPENICI (…ta asi nebude moc jedlá), je to slyšet do sednici, neťukej … a
Bramborová kaše, to je zdrava naše;
v pondělí je polívčička, v úterý je (… nevím co)
ve středu je zelí, a to je kyselý.
Ve čtvrtek je hrách s kroupama, v pátek zelí s knedlíkama,
a v sobotu na robotu, to mně nejde pod mou notu,
v neděli je maso : Najezte se, chaso! :lol:

 
gmp
1603 příspěvků 01.03.13 15:15
+

Nikoliv, nikoliv ctná krasavice, dívko, k černopuntíkování tentokráte nedojde. Je to Český zpěvník, vydaný v Družstevní práci. 500 lidových písní českých, moravských a slezských. Uspořádal Karel Plicka. Název Písničkový kancionál mu dali moji sousedi v Beskydech, když vytáhli kytáry a já „kancionál“. Prchali zbaběle před lidovou písní. Zlé jazyky tvrdí, že neprchali před kancionálem, ale před mým zpěvem. Zpívám krásně, zpívám rád, někteří sice tvrdí, že moc dlouho.
Taky by ses venkoncem mohla ptát co je nepatřičného na „Lidové demokracii“!!!

 
di
2451 příspěvků 01.03.13 14:49

Gmp: malé rýpnutí - písničkový kancionál, to je něco jako vojenská armáda? ;-) (já vím, jsem drzá, budu mít u Tebe další černý puntík, ale nedalo mi to…)

 
gmp
1603 příspěvků 01.03.13 14:47
+

Recesspis hodný autorky. Leč vidím tam v pozadí tu hříšnou myšlénku na klobásku z prasete!!! A nýčko si mi nasadila brouka do hlavy. Slyšel jsem já zpívat plzeňáky vo házidlu? V mém písničkovém kancionálu taková píseň není, ale já ji slyšim. Sakra…

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz