Recept Havajská prda
Pupek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Vanilkový puding uvaříme podle návodu (část mléka nahradíme šťávou z ananasové pixly). Do pudingu vmícháme nasekaný ananas a natrhané "maso" z pomela. Do mísy nebo dortové formy nalijeme 1/2 pudingu, nakupíme naňho piškoty, posypeme nasekanými pistáciemi a zalijeme vaječným koňakem. Na to prdneme (proto prda) pistáciovou zmrzlinu, zalijeme zbylým pudingem a necháme v lednici vychladit. Hotovou prdu ozdobíme normální nebo pařížskou šlehačkou, píchneme si inzulín - a bohapustě zhřešíme.
Recept je z kategorií: Dorty
- 07.12.09 vloženo
- 4313x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 min.
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 pomelo
- 1 pixla ananasového kompotu
- 1 vanilkový puding (+ přísady dle návodu)
- 1-2 dl vaječného koňaku
- 1-2 šufánky pistáciové zmrzliny
- 1 pytlík piškotů
- hrst nasekaných pistácií nebo mandlí.
Doporučená příloha
hruškový kompot
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Havajská prda
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Havajská prda
Anickav: myslím, že pokud pudink za stálého míchání necháš ochladit na pokojovou teplotu, se zmrzlinou to moc nehne. A v lednici vše musí krásně zatuhnout
…je to bída, 2:25; konečně dva trochu konstruktivní komentáře
) Zvláště ten od anickav; Pupek ale, pokud
dodrží slovo, tak už neodpoví
())))))))) Možná ale, až sem zabrousí kolega
ukájející se také zatím jen na SPEKULATIUS, tak bude zase veselo…:o)
2904 příspěvků 8.12.09 14:54
A čo sa stane so zmrzlinou po zaliatí pudingom, pomaly sa roztápa?
273 příspěvků 8.12.09 08:15
príspevkov do bludu a nikto nenapísal, či to vyskúšal.
Takéto pudingové „prdy“ v našej rodine milujeme a často zachraňovali situáciu aj tesne pred náhlou návštevou. Kým ja som varila puding, deti nachystali parádne poháre, piškóty, kompót, marhuľový džem nesmel chýbať, plus nejakú ozdobu navrch a frčalo to. Deti rástli od pýchy, keď návšteva pochválila a pýtala recept. Tak teraz chválim ja teba pupek za vynikajúcu kombináciu a nebyť hlbokej noci, letím do obchodu doplniť zásoby a variť.
1454 příspěvků 8.12.09 05:41
ak nie si ženatý s tými receptami, ktoré milujem, ale ešte furt s Osceolou, nie je problém. Škoda, že tie upresnenia neuvádzaš, už som Ti chcela poradiť, ako s tou žufánkou. Mohol by si poslať spiserovi technický nákres) spredu, zboku, zhora) plus vzorec na výpočet objemu, je to tuším píernatretiu:2
1/ Neblbni, já jsem ženatej. Prý šťastně…
2/ Spiserovi bych rád tu gramáž napsal, ale když já nejmíň polovinu všeho napřed ochutnám, ba přímo sežeru - a pak nechci lhát. Takže bych mu poradil radu č. 3: koupit všeho jakékoliv množství, polovinu sežrat - a pak se uvidí.
3/ Sranda jo, ale odsud posud.
4/ Tady je nějaký konflikt? Já jsem teda absolutně v poho. Šmarjá, snad jsem se nikoho nedotknul, to by mě štvalo. Ale myslím si, že prostě jenom tak kecáme blbosti (jako vždycky).
5068 příspěvků 8.12.09 04:14
ako tak vidim/citam , chlapi si to vyriesia medzi sebou,nemam strach…:)) ..ale ze dakomu daco prestalo vadit a zacalo pacit a naopak a tak dako podobne je interesantne..
1454 příspěvků 8.12.09 04:02
už celé roky Ťa (Tvoje recepty) tajne milujem, ale aj tak si myslím, že keby si na spiserov prvý príspevok jednoducho odpísal gramáž kompótu a pudingu, bolo by síce menej srandy, ale ušetrili by sme si jeden konflikt (nie, že by sa im spiser vyhýbal). Prepáč, že sa do toho miešam, viem, že sa ma to netýka.
No, mně připadá, že u tohoto receptu nezáleží kriticky na přesném poměru složek, podle počtu osob, pro které bych to dělal, bych prostě množství víceméně přibližně odhadl, nějak v tomto případě nevidím problém.
jj, mimo mísu…
1454 příspěvků 8.12.09 03:17
súc si vedomá, že som úplne „mimo mísu“, nedá mi nespomenúť: šéfov stareček ze Záhorí by preplieskal každé vnúča, ktoré by použilo napríklad výraz hovno, kdežto jebnút odniekiaľ (ze schodú) alebo niekomu (po hube) bol tam normálny a bežne používaný výraz.
To Manana: mazlit se s naším jazykem, mazlit se s historií, přítomností a vymýšlet si budoucnost.
To Landospandos: jsi moje krevní skupina, tak vařím já. Uvařit čočkovou polífku bez čočky? Není problém. Nikdo to nepozná a ještě si všichni pošmáknou, jakou mám dobrou čočku.
To Casino: Cože?
4812 příspěvků 8.12.09 02:38
Nic si z toho nedělej.
I já jsem odvykla za čtyřicet let určitému typu manerismu který je pro některé stále ještě status quo. Tomu už asi neporozumíme.
256 příspěvků 8.12.09 02:30
Casino, co ten nevrlý ksichtík? Mě Pupkův recept pobavil. Hodně vařím od oka, respektive peču. Hlavně z toho nedělat drama. Chybí piškoty? Otevře se nový balíček. Přebývá pudink? Snad se najde dobrovolník, který ho dojí (myslím jako že ho zkonzumuje). Uznávám, že má stará hlava už není to, co bývala, ale poslouchej, Pupku, neodmlčel ty ses na nějak hodně dlouhou dobu? Tož jestli už jsi zase tady, chutě do díla a už sem ty srandovní recepty sázej! Dost bylo suchopárných předpisů! Přátelé, zasmějme se, nikdy nevíme, kdy to bude naposled!
musím se trochu taky vložit do debaty, nezlob se.
Přečetl jsem si znovu Pupkův recept a musím říct, že jsem v něm nenalezl sprosté slovo. Snad ten inzulín. My Češi, či Moravané nebo Šlonzaci (tak se přeci počesku řečený Slezáci správně vyslovují, ne? - mimochodem, velice mi vadí, že zmizely z mapy a ze státního útvaru historické země Čechy, Morava a Slezsko i s jejich hranicemi, které vlastně nikoho nedělily) totiž dodnes používáme náš jadrný jazyk podle místa narození nebo původu, proto jsou pro nás taková slůvka jako prda nebo kurva běžná a naprosto přirozená. A myslím si, že si i vzájemně rozumíme. Já třeba nemohu zapomenout na krásnou mluvu Bronislava Poloczka, škoda že poslední dobou už v televizi skoro není vidět. Byla radost a rozkoš ho poslouchat.
Ber nás takové, jací jsme, a buď rád, že zůstáváme přirození a bez přetvářky.
běž, ale nechoď daleko!
PS: Co to brebentíš o nějakém psychologickém průzkumu? Sám jsem se před nedávnem vrátil z blázince (odkud mě vyloučili za drzost) - a když přede mnou někdo řekne slovo „cvokař“ nebo „penda“, tak mně začnou vopadávat šupiny z vočí. A „psychologie“ je pro mě sprostý slovo. A slovo „průzkum“ mě dohání k šílenství!
běž, ale nechoď daleko!
PS: Co to brebentíš o nějakém psychologickém průzkumu? Sám jsem se před nedávnem vrátil z blázince (odkud mě vyloučili za drzost) - a když přede mnou někdo řekne slovo „cvokař“ nebo „penda“, tak mně začnou vopadávat šupiny z vočí. A „psychologie“ je pro mě sprostý slovo. A slovo „průzkum“ mě dohání k šílenství!
2302 příspěvků 8.12.09 00:46
…jestli to náhodou není zase nějaký psychologický průzkum…rychle pryč
222 příspěvků 8.12.09 00:30
No ono je to sice vtipne, ale je fakt, ze i u nas v CR jesou pytliky piskotu bud 120g nebo 240g, coz uz podle mne muze byt rozdil, ananasove kompoty taky maji celkem velky rozptyl (a pro stouraly - neuvazuju ted o nejakych maxi gastro balenich
) a natoz jeste, kdyz nekdo zije
v zahranici, kdo vi jak tam maji velky 1 pudink a vubec. Kdyz sem napise
recept nejaky novacek, hned se do nej vsichni pustite, ze si ma precist navod,
jak psat recepty. Vtipny styl receptu se mi libi, ale za uvadeni mnozstvi (nejen
zde, ale obecne) se primlouvam…
2302 příspěvků 8.12.09 00:30
Nechňápu, jak může takový milý a veselý recept nadělat zloby…Tož to mi vysvětlete.
68 příspěvků 7.12.09 23:17
Uz dlouho jsem se takhle nezasmala.......Pupek je fakt borec.......skvele a vtipne Spiserovi vysvetleno!!!!!!!!!!
Zakopejme kvaziválečnou sekeru, na světě je zloby až přespříliš. Já uznávám, že se mně někdy (skoro furt) práší od huby, neuvádím u receptů přesnou gramáž a tudíž ti moje recepty nejsou k ničemu. Ale myslím si, že naše promenáda v kuchyni by měla být spíš o mazlení se s vařečkou, chutěmi, inovací, inspirací apod. A v tomhle bychom my, kuchtíci-amatéři, měli držet při sobě. Co myslíš?
Mohl bys mně říct jeden jediný příklad, kdy jsem použil sprostý výraz?
)))
Jinak, mezi náma, kuchař, co potřebuje při vaření příručku, nemá v kuchyni co dělat. Z literatury přece načerpám inspiraci, pak si to upravím podle sebe (chuť, dieta, zvyklosti apod.) - a pak jdu do toho prsama. To je stejné jako při sexu
Ale když jsme u toho, už vím, pro koho se píší na čaji údaje, že se pytlík zalije 200 ml vroucí vody, jinak bude průser.
717 příspěvků 7.12.09 22:12
Dekuji za obsírné vysvetlení! Ted je mi jasné ze Tvoje recepty mi k nicemu nejsou. V Americe neziji, ziji ve Skandinávii a zde je zvykem psát recepty tak, aby kazdý si mohl jídlo udelat i presto, ze není zrovna séfkuchar. Mimo to se u nás nepouzívají sprosté výrazy, uz vubec ne v souvislosti s jídlem tak, jak je pouzívás Ty. Tyto výrazy pouzívají jen primitivové.
Pokud si myslís ze Tvuj styl psaní receptu je zajímavý, pokracuj dál.
Kurňa, a zrovna u tohoto receptu jsem si dal na uvedení množství ausgerechnet záležet…
To, že v ingrediencích není specifikováno množství, mi na tomto receptu vadí ze všeho nejméně
()
OK, chňápu:
1 pixla ananasového kompotu = 1 konzerva thajského ananasového hompou v mírně sladkém nálevu (kolik je to gramů nevím, ještě mě nenapadlo to vážit, stejnak toho půlku sežeru za syrova);
1 vanilkový puding - to je u nás takový pytlík s ochuceným škrobem, tuším že se to vyrábí v Havlíčkově Brodu, smíchá se to s mlíkem, cukrem, nechá se to vařit a je potom z toho něco jako řídká kaše a když to vychladne, tak tomu říkáme puding; šufánek je česky „naběračka“ a anglicky je to „schuffanek“ - to je taková velká lžíce na nabírání polífky (anglicky soup, německy Suppe, česky polévka);
1 pytlik piškotů jsem taky nikdy nevážil, ale piškoty jsou u nás boty pro baletky;
pomelo je takový zmutovaný velký grapefruit;
vaječný koňak ti vysvětlovat nebudu, protože by se mně mohly scvrknout šlachy;
pistácie jsou takovy zkažený a veskrzenaskrz zelený vořechy;
zmrzlina je ochucená zmrazená smetana (ve vyspělejších zemích voda);
PS: Nic ve zlým, ale neziješ ty náhodou v Emerice? Tam taky potřebují obrázkový manuál i na hajzlpapiír.
717 příspěvků 7.12.09 20:56
Proti Tvému stylu psaní receptu nemám nic. Ale uvítal bych, a urcite nejen já, kdybys psal presnou gramáz. V CR neziji a jak mám tedy vedet kolik je:
„jedna pixla ananasového kompotu“
„jeden vanilkový pudink“
„1-2 sufánky zmrzliny“ - co je to „sufánek“?
„1 pytlík piskotu“
Muzes mi to upresnit? Dekuji!