Recept Hráškový krém s bazalkou a bílým vínem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recept (odkudsi) jsem upravila, obohatila šafránem a celým hráškem a je to opravdu moc dobré.

Postup

Cibulku nakrájíme na menší kousky a na lžíci másla opečeme do vůně . Na skleněnou cibulku vsypeme 3/4 pytlíku mraženého hrášku (cca 200g), zalijeme smetanou (na vaření), bílým vínem, přidáme větší část bazalky a povaříme do změknutí hrášku. Záleží na druhu, některý stačí jen 5 - 10 minut. Přendáme do nádoby, ve které vše rozmixujeme, ale před mixováním přidáme ještě zbytek čerstvé bazalky ! Osolíme, opepříme, můžeme přidat lžičku limetkové (citronové) šťávy. Na dalším kousku másla podusíme zbylý hrášek na kterém servírované jídlo nejen dobře vypadá, ale i s hráškem chutná. Lehce jsem pokropila rozpuštěným máslem se šafránem. Omáčka je výborná k vejcím na tvrdo, k hovězímu masu vařenému i pečenému . Jako přílohu jsem použila opečené plátky bagety, mohou být i brambory na jakýkoliv způsob.

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 29.08.11 vloženo
  • 2404x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 - 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 balíček mraženého, zeleného hrášku
  • (nebo 400g čerstvého)
  • 1 středně velká cibule
  • 1dcl bílého vína
  • 20 lístků čerstvé bazalky
  • 1 kelímek šlehačky (ev.smetana na vaření)
  • sůl
  • pepř
  • 1KL limetkové šťávy (nemusí být)

Doporučená příloha

  • opečená bageta, brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hráškový krém s bazalkou a bílým vínem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.08.11 23:21

Nekdy Jolano zkus s tim vinem, bez limetky, je to veliky rozdil , ver mi :-P Ale samozrejme, hlavne ze vam to chutnalo !

jolana
5066 příspěvků 30.08.11 22:57

Hrasek bol k masu pecenemu dnes, sice bez vina ale zas viac limetky (my radi) a dobreee to bolo… aj svagrova ktora hrasok neje lebo je na neho citliva a sprvu sa naduvala si pak pochvalovala :mrgreen: :lol:

gabi
551 příspěvků 29.08.11 10:27

wydra, to je vyborny recept…taky podobny hrasok patri k nasim tradicnym rodinnym jedlam…a bolo to moje prve jedlo, co som nasim uvarila… spravila som k nemu bylinkovu omeletu s pazitkou, petrzlenovou vnatou a sibirskou cibulou a k tomu male varene zemiaky…ty si to vylepsila tou bazalkou a vinkom…to moze byt super…nabuduce to skusim na Tvoj sposob :)

jaga13
399 příspěvků 29.08.11 07:45

:palec: komu se nelení, tomu se zelení, krásný recept, to víno bude supr…

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.08.11 01:05

Susko,dekuji za upozorneni !

M.Suskova
206 příspěvků 29.08.11 01:04

Omlouvám se ale opravte si název receptu.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz