Recept Hráškový krém s bazalkou a bílým vínem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recept (odkudsi) jsem upravila, obohatila šafránem a celým hráškem a je to opravdu moc dobré.

Postup

Cibulku nakrájíme na menší kousky a na lžíci másla opečeme do vůně .
Na skleněnou cibulku vsypeme 3/4 pytlíku mraženého hrášku (cca 200g), zalijeme smetanou (na vaření), bílým vínem, přidáme větší část bazalky a povaříme do změknutí hrášku. Záleží na druhu, některý stačí jen 5 - 10 minut.
Přendáme do nádoby, ve které vše rozmixujeme, ale před mixováním přidáme ještě zbytek čerstvé bazalky !
Osolíme, opepříme, můžeme přidat lžičku limetkové (citronové) šťávy.

Na dalším kousku másla podusíme zbylý hrášek na kterém servírované jídlo nejen dobře vypadá, ale i s hráškem chutná.

Lehce jsem pokropila rozpuštěným máslem se šafránem.

Omáčka je výborná k vejcím na tvrdo, k hovězímu masu vařenému i pečenému .

Jako přílohu jsem použila opečené plátky bagety, mohou být i brambory na jakýkoliv způsob.

Recept je z kategorií: Luštěniny


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.08.11 vloženo
  • 2235x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 - 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 balíček mraženého, zeleného hrášku
  • (nebo 400g čerstvého)
  • 1 středně velká cibule
  • 1dcl bílého vína
  • 20 lístků čerstvé bazalky
  • 1 kelímek šlehačky (ev.smetana na vaření)
  • sůl
  • pepř
  • 1KL limetkové šťávy (nemusí být)

Doporučená příloha

  • opečená bageta, brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hráškový krém s bazalkou a bílým vínem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
wydra  30.08.11 23:21

Nekdy Jolano zkus s tim vinem, bez limetky, je to veliky rozdil , ver mi :-P Ale samozrejme, hlavne ze vam to chutnalo !

 
jolana
5064 příspěvků 30.08.11 22:57

Hrasek bol k masu pecenemu dnes, sice bez vina ale zas viac limetky (my radi) a dobreee to bolo… aj svagrova ktora hrasok neje lebo je na neho citliva a sprvu sa naduvala si pak pochvalovala :mrgreen: :lol:

 
gabi
551 příspěvků 29.08.11 10:27

wydra, to je vyborny recept…taky podobny hrasok patri k nasim tradicnym rodinnym jedlam…a bolo to moje prve jedlo, co som nasim uvarila… spravila som k nemu bylinkovu omeletu s pazitkou, petrzlenovou vnatou a sibirskou cibulou a k tomu male varene zemiaky…ty si to vylepsila tou bazalkou a vinkom…to moze byt super…nabuduce to skusim na Tvoj sposob :)

 
jaga13
399 příspěvků 29.08.11 07:45

:palec: komu se nelení, tomu se zelení, krásný recept, to víno bude supr…

 
wydra  29.08.11 01:05

Susko,dekuji za upozorneni !

 
M.Suskova
206 příspěvků 29.08.11 01:04

Omlouvám se ale opravte si název receptu.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz