Recept Harlémské řezy

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Žloutky utřeme do pěny, přidáme polohrubou mouku a nastrouhaný sýr. Mlékem naředíme, přidáme nakrájené bylinky, špetku pepře a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Sýrovým těstem potřeme silně krajíčky veky a opečeme nejdříve sýrovou stranou dolů a pak z druhé strany do zlatova. Podáváme horké, můžeme zdobit podle své fantazie ... rajčátka, hořčice atd, nebo pojídat jen tak. Jednou dobou u nás velmi oblíbená pochoutka. Zdroj: Rodinný jídelníček z roku 1986

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 30.06.07 vloženo
  • 2763x zobrazeno

Ingredience

  • 3 vejce
  • 80 g polohrubé mouky
  • 30 g strouhaného tvrdého sýra
  • 200-250 ml mléka
  • špetka pepře
  • olej na smažení
  • bylinky do těsta podle chuti
  • nakrájená veka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Harlémské řezy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Tatranské kuře Tatranské kuře
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz