Recept Harlekýnské řezy

bedla Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

6 žloutků vyšleháme s moučkovým cukrem, pak přidáme ořechy, promícháme a nakonec vmícháme sníh ze 6 bílků. Pečeme na vymazaném a pomoučeném plechu na 180 °C kolem 20-25 minut. Zda je upečeno vyzkoušíme špejlí. Těsto se nelepí. Špejle je čistá. Po upečení řezy necháme na plechu. Plnka: 2 šlehačky a 100 g čokolády uvaříme. Nechávám nejdříve zahřát, odstavím, čokoláda se pomalu roztaví, pak vařím do bodu varu. Necháme vychladit, dáme na 12 hodin do ledničky. Druhý den vyšleháme v hrnečku metlami a vychladlé řezy nazdobíme. Zdroj: Maruška z Martina

Recept je z kategorií: Sváteční řezy

Nahlásit recept

  • 08.09.07 vloženo
  • 8600x zobrazeno

Ingredience

  • 6 vajec
  • 180 g moučkového cukru
  • 180 g mletých ořechů.
  • Plnka:
  • 2 šlehačky - 1 ks má 215 g
  • 100 g hořké čokolády.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Harlekýnské řezy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Harlekýnské řezy

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Harlekýnské řezy

Tak ten musím zkusit. Pozdrav pro Aničku i Ness!!

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Harlekýnské řezy

Je to skvelý múčnik, u nás jeden z najoblúbenejších. Šľahačku varím v hrnci na mlieko-dvojité dno-a dávam na 500 ml šľahačky 2OO g čokolády. Upečené cesto tenučko potieram marhuľovým džemom, potom parížsky krém a na vrch nastrúham ešte čokoládu. Ahojky!

Labužník lochneska02
102 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Harlekýnské řezy

Prosím o radu: je potřeba tyto řezy nechat zaležet, nebo se podávají čerstvě upečené??? Nebo upéct, nechat zaležet, a před podáváním nazdobit tou šlehačkou???
Prosím poraďte, tápu…nemám zkušenosti, ale ráda bych se před hosty vytáhla …:)

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Harlekýnské řezy

Bedlo, určitě vyzkouším. Ten krém znám, my mu říkáme pařížský krém. Dávám ale trochu více čokolády:). Jak zvládnu ty řezy nevím, je to těsto ze kterého mám trochu respekt. Obyčejně se mi podobné těsto rozdrobí. Ale láká mě to. No když se nepodaří, tak ho smíchám s krémem:).

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz