Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
6 žloutků vyšleháme s moučkovým cukrem, pak přidáme ořechy, promícháme a nakonec vmícháme sníh ze 6 bílků. Pečeme na vymazaném a pomoučeném plechu na 180 °C kolem 20-25 minut. Zda je upečeno vyzkoušíme špejlí. Těsto se nelepí. Špejle je čistá. Po upečení řezy necháme na plechu. Plnka: 2 šlehačky a 100 g čokolády uvaříme. Nechávám nejdříve zahřát, odstavím, čokoláda se pomalu roztaví, pak vařím do bodu varu. Necháme vychladit, dáme na 12 hodin do ledničky. Druhý den vyšleháme v hrnečku metlami a vychladlé řezy nazdobíme. Zdroj: Maruška z Martina
Recept je z kategorií: Sváteční řezy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Harlekýnské řezy
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak ten musím zkusit. Pozdrav pro Aničku i Ness!!
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Je to skvelý múčnik, u nás jeden z najoblúbenejších. Šľahačku varím v hrnci na mlieko-dvojité dno-a dávam na 500 ml šľahačky 2OO g čokolády. Upečené cesto tenučko potieram marhuľovým džemom, potom parížsky krém a na vrch nastrúham ešte čokoládu. Ahojky!
102 příspěvků 25.1.09 03:43
Prosím o radu: je potřeba tyto řezy nechat zaležet, nebo se podávají čerstvě upečené??? Nebo upéct, nechat zaležet, a před podáváním nazdobit tou šlehačkou???
Prosím poraďte, tápu…nemám zkušenosti, ale ráda bych se před hosty vytáhla …:)
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Bedlo, určitě vyzkouším. Ten krém znám, my mu říkáme pařížský krém. Dávám ale trochu více čokolády:). Jak zvládnu ty řezy nevím, je to těsto ze kterého mám trochu respekt. Obyčejně se mi podobné těsto rozdrobí. Ale láká mě to. No když se nepodaří, tak ho smíchám s krémem:).