Recept Harlekýnské řezy

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

6 žloutků vyšleháme s moučkovým cukrem, pak přidáme ořechy, promícháme a nakonec vmícháme sníh ze 6 bílků.

Pečeme na vymazaném a pomoučeném plechu na 180 °C kolem 20-25 minut. Zda je upečeno vyzkoušíme špejlí. Těsto se nelepí. Špejle je čistá.

Po upečení řezy necháme na plechu.

Plnka:
2 šlehačky a 100 g čokolády uvaříme. Nechávám nejdříve zahřát, odstavím, čokoláda se pomalu roztaví, pak vařím do bodu varu. Necháme vychladit, dáme na 12 hodin do ledničky.

Druhý den vyšleháme v hrnečku metlami a vychladlé řezy nazdobíme.

Zdroj: Maruška z Martina

Recept je z kategorií: Sváteční řezy


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.09.07 vloženo
  • 7859x zobrazeno

Ingredience

  • 6 vajec
  • 180 g moučkového cukru
  • 180 g mletých ořechů.
  • Plnka:
  • 2 šlehačky - 1 ks má 215 g
  • 100 g hořké čokolády.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Harlekýnské řezy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Harlekýnské řezy

Tak ten musím zkusit. Pozdrav pro Aničku i Ness!!

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Harlekýnské řezy

Je to skvelý múčnik, u nás jeden z najoblúbenejších. Šľahačku varím v hrnci na mlieko-dvojité dno-a dávam na 500 ml šľahačky 2OO g čokolády. Upečené cesto tenučko potieram marhuľovým džemom, potom parížsky krém a na vrch nastrúham ešte čokoládu. Ahojky!

 
Labužník lochneska02
102 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Harlekýnské řezy

Prosím o radu: je potřeba tyto řezy nechat zaležet, nebo se podávají čerstvě upečené??? Nebo upéct, nechat zaležet, a před podáváním nazdobit tou šlehačkou???
Prosím poraďte, tápu…nemám zkušenosti, ale ráda bych se před hosty vytáhla …:)

 
lydia
1226 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Harlekýnské řezy

Bedlo, určitě vyzkouším. Ten krém znám, my mu říkáme pařížský krém. Dávám ale trochu více čokolády:). Jak zvládnu ty řezy nevím, je to těsto ze kterého mám trochu respekt. Obyčejně se mi podobné těsto rozdrobí. Ale láká mě to. No když se nepodaří, tak ho smíchám s krémem:).

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz