Recept Harlekýn podle časopisu Vlasta

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozkrájený změklý tuk, vejce, cukr, prosátou mouku s práškem do pečiva vložíme do mísy a šleháme 1 – 2 minuty elektrickým šlehačem na hladké těsto. Prosátý kakaový prášek smícháme s 2 lžícemi horké vody, necháme vychladnout a pak vešleháme do těsta. Dortovou formu (průměr 20 – 22 cm) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozetřeme do formy a povrch rovnoměrně uhladíme. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme přibližně 30 minut (zkusíme špejlí, zda se těsto nelepí). Do smetany smícháme krupicový cukr a prosátý kakaový prášek. Směs za stálého míchání svaříme, odstavíme z ohně a za častého míchání necháme vychladnout. Pak hmotu uložíme na 12 hodin do chladničky a před použitím ji vyšleháme. Korpus podélně rozkrojíme na dva pláty. Smetanu ušleháme s oběma cukry. Třetinou bílé šlehačky potřeme spodní část korpusu a zakryjeme ho druhou částí. Zbylou bílou šlehačkou ozdobíme vršek a strany dortu. Pařížskou šlehačku ušleháme do husta, ozdobíme jí též vršek, ozdobíme jí též vršek a strany dortu a posypeme čokoládou. Předpis je převzat z přílohy časopisu Vlasta č. 7/2004.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 14.02.04 vloženo
  • 11731x zobrazeno

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • Korpus:
  • hladká mouka 170 g
  • cukr krupice 170 g
  • změklý tuk 170 g
  • vejce 3 ks
  • prášek do pečiva 1,5 lžičky
  • kakaový prášek 2 rovné lžíce
  • horká voda 2 lžíce
  • Náplň:
  • smetana ke šlehání 5 dl
  • moučkový cukr 2 lžíce
  • vanilinový cukr 1 lžička
  • Pařížská šlehačka:
  • smetana ke šlehání 2,5 dl
  • cukr krupice 2 lžíce
  • kakaový prášek 2,5 lžíce
  • Na ozdobu:
  • čokoládové hobliny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Harlekýn podle časopisu Vlasta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz